Beograd

[ Izvor: N1 ]

07. 04. 2024. 20:09 6

Šapić dao 102 miliona za reklamiranje - muzičkoj televiziji!

Privremeni organ grada Beograda doneo je odluku da se za 102 miliona dinara ubuduće snimaju gradski događaji i manifestacije i prenose uživo. Tender nisu prošle ni Prva televizija, ni Minacord media Željka Joksimovića i Manje Grčić, jer su jedinu prihvatljivu ponudu dale firme Milenka Škarića - vlasnika i osnivača Skaj mjuzika. To bi trebalo da znači da je novcem građana Beograda plaćeno reklamiranje gradske uprave na muzičkoj televiziji koja se emituje na Telekomovim mrežama.

Procvetao Privremeni organ grada Beograda. Jer kako se troše pare iz budžeta - o tome praktično odlučuju tri člana Privremenog organa, budući da dvojicu iz opozicije ne zarezuju.

- Sednice Privremenog organa izgledaju vrlo slično kao i Šapićeve konferencije za štampu, mi postavimo neka pitanja, a onda ili ne dobijemo odgovor ili dobijemo nešto potpuno drugo što niko nije pitao - kaže Vladimir Obradović, član Privremenog organa iz opozicije.

Nema ni Skupštine da ih bar tamo neko pita gde odlazi novac poreskih obveznika, a nema više ni novinara. Odnosno ima ih, ali rešio je predsednik Privremenog organa da se ponaša kao da ih nema.

- Vi znate koji je razlog, ali drago mi je što volite da me pratite, znači da očigledno ostavljam značajan utisak na vas - kaže Aleksandar Šapić.

Bez uvrede, ali značajniji utisak na nas ipak ostavlja nešto drugo. Na primer ovih 102 miliona dinara koliko ćete svi vi, koji ovo gledate, platiti da još malo gledate Aleksandra Šapića. Jer, u nedavno zaključenom ugovoru o kupovini televizijskog vremena - skoro 900.000 evra iz budžeta grada dato je firmi "SMBG" i njenom podizvođaču "SKY SOLUTIONS" - za snimanje i emitovanje specijalizovanih emisija o gradskim događajima i manifestacijama.

- Vi znate da je pred prethodne izbore Šapić dao 100 miliona dinara za bilborde, sada daje 100 miliona dinara za video materijal, jasno je da se tu radi o predizbornoj propagandi i da će se taj video materijal koristiti za prikazivanje, najčešće, lažnih rezultata grada Beograda - kaže Obradović.

No, kao i za bilborde s naručenim, a nepostojećim tramvajima i trolejbusima - tako je i ovaj ugovor zaključio Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju. Jer vanredno je i neophodno je, koordinisano, sa svih televizija, odbraniti Aleksandra Šapića.

- Smetaju mi izveštaji koje gledam na vašoj televiziji koji postaju sve antisrpskiji i antisrpskiji. To nije tako bilo kad ste se pojavili - kaže Šapić novinarima N1.

Međutim, N1 podseća da je Šapić nekada rado bio gost ove televizije i u programu rado blatio SNS.

- Srpska napredna stranka već mesecima vrši onako brutalne napade na mene sa svih nivoa - rekao je Šapić na N1 februara 2018.

Sad, međutim, meri količinu srpstva u krvi, dočim je najsprskije i iznad svega patriotski davati milione na sopstveno reklamiranje. Ovoga puta firmama Milenka Škarića - koje od grada godinama unazad zarađuju ogromne svote novca, a za koje su tenderi, pisali su istraživački mediji, bili kao napisani.

Po ovom ugovoru, Škarić je u obavezi da gradske manifestacije i događaje prenosi uživo, i to kako se navodi, na svom TV programu. Ali kom? U registru medija nema onog koji je povezan s nekom od brojnih Škarićevih firmi, ali Sky music entertainment ipak emituje svoj program i to na 170. kanalu MTS mreže, odnosno 70. kanalu na Supernovoj, gde se sada uglavnom vrte muzički spotovi. Sledi Beogradski maraton i Dani Beograda - ukoliko ih uživo ne bude bilo na ovim kanalima, možda bude jasnije gde su zapravo otišli vaši milioni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati