Beograd

D. Ljutić

04. 04. 2024. 09:32 17

Šapić SPINOM o Kući cveća pokušao da "ZATRPA" smenu građevinske inspektorke

Aleksandar Šapić je zapravo eksplodirao u svom usponu da na sva pitanja o raznim propustima i nesrećama u srpskoj prestonici ne daje tačne i precizne odgovore. Naprotiv, i za poplave u glavnom gradu zna da optuži novinare, na pitanja o ženi koja je stradala od točka koji je otpao sa autobusa, optuži opoziciju da se bavi nekrofilijom. Poslednji spin mu je smena glavne građevinske inspektorke za Beograd. O tome nije želeo da govori, ali, iako ga niko nije pitao, jeste o Kući cveća i Josipu Brozu Titu.

Ne odgovara na pitanja medija koji mu se ne sviđaju, legalizuje nelegalno i obračunava se sa aktivistima koji mu nisu po meri. Ovako izgleda dvogodišnji mandat prvog čoveka Beograda Aleksandra Šapića. Najuži krug ljudi oko njega nalazi se središtu velikih afera. Umesto da zahteva od svojih kadrova da podnesu ostavke zbog afera u koje su umešani, kandidat SNS za gradonačelnika napade usmerava na opoziciju, medije i širu javnost. Jezikom politike, a antikorupcijskim dijalektom - što netransparentnije, to bolje.

Šapić Beograd ne shvata kao sukob razumnih ideja i programa, već kao praktično rešavanje mogućih urbanih želja investitora. Prestonicu vidi kao priredbu ili neku vrstu poljoprivrednog sajma vlastitih komunalnih inovacija. To već postaje opasna igra, jer pretpostavlja kompromisnu saradnju sa svim mogućim igračima na sceni, kao i spremnost da se zažmuri na različite nelegalne radnje, koje se sprovode s druge strane gradske kapije. 

Aleksandar Šapić se pre novogodišnjih praznika izvinio Beograđanima zbog "nezapamćenih saobraćajnih gužvi“ koje su nastale "nelegalnim blokadama glavnih saobraćajnica". Ali, svako njegovo dosadašnje izvinjenje je bilo poniženje za građane. On ustvari i ne zna šta je iskreno izvinjenje. A to je ono prihvatanje odgovornosti za grešku i autentično obećanje da će se učiniti sve kako bi se situacija popravila. Ipak, znalo se da to ne treba očekivati od čoveka koji je izmislio jednu afričku državu i jednog filmskog reditelja.

Sada je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će pokrenuti inicijativu da Kuća cveća, odnosno Muzej Jugoslavije, postane muzej srpske istorije, a da se Josip Broz Tito koji počiva u njoj - vrati u Kumrovec. Naravno, o tome ga niko ništa nije ni pitao.Tema je trebalo da bude Nataša Jokanović Ivanović, koja je iznenada smenjena sa čela građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, zato što je radila po zakonu i zatvarala sva divlja gradilišta.

Pokret slobodnih građana saopštio je da predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavama o preseljenju Kuće cveća pokušava da "zatrpa" temu smene glavne građevinske inspektorke. I to "zatrpavanje" mu nije prvo i očigledno da mu prija.

Tako je svojevremeno Aleksandar Šapić naveo da postoje indicije da su dva autobusa koji su se zapalila tokom vožnje, kao i jedan koji se na ulici rastavio - "prepolovio“, u stvari "diverzije“ da bi se pred izbore pokazalo "da se u gradu sve raspada“. Nesreća koja se dogodila kada je točak otpao sa autobusa i usmrtio ženu, Šapić je nazvao ljudskom greškom i da je osoba koja je načinila grešku uhapšena. I to je to. Optužio je deo opozicije da se "bavi nekrofilnom politikom" i da "kao da žudi, iščekuje i priželjkuje" da se u gradu desi nesreća poput otpadanja točka autobusa, pa da bi zbog toga optužili vlast.

- Živimo u neko novo nekrofilsko vreme, u kojem se priželjkuje neko zlo, nesreća, da bi se na tom gradila neka nova politička platforma i strategija. Koristiti ovakvu nesreću u političke svrhe je jedna vrsta političkog lešinarenja - rekao je Šapić tada.

Aleksandar Šapić je odbio da odgovara na pitanja N1 i Nove S, ovoga puta o prebacivanju birača iz Male Krsne u glavni grad. Umesto odgovora, Šapić je na račun N1 uputio niz uvreda, optužujući ih da sprovode antisrpsku politiku.

- Vi znate, ja ću opet ko Mujo tra - la - la, kako se kaže, da ja na vaša pitanja ne odgovaram. Znate i razlog, naravno, koji nikad ne pustite na vašoj televiziji, pošto i kad vam dam odgovor zašto ne odgovaram, vi to isečete“, rekao je Šapić kada mu je novinar N1 postavio pitanje da li se raspitao ko su meštani Male Krsne i šta su radili ispred opštine Voždovac.

Kada ga je novinar N1 podsetio da priča o svemu, osim što ne odgovara na pitanje koje mu je postavljeno, Šapić je rekao da "komentariše ono što mu je na duši“. I, izgleda da jeste tako, jer je njegova čitava medijska priprema bila tek deo spina o konačnom obračunu sa Neprijateljem koga samo on neprekidno uočava.

Tipična "vidovitost naprednjačke ideologije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati