Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 04. 2024. 12:56 21

Šapić smenio glavnu građevinsku inspektorku u Beogradu

Nataša Jokanović Ivanović, rukovodilac građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove smenjena je sa ove pozicije prošle sedmice nakon što je zatvorila veliki broj "divljih" gradilišta u gradu. Ona je potvrdila da su joj prošle nedelje saopštili da neće biti na ovoj poziciji, dok iz Grada Beograda nisu odgovarali na pitanja Nova.rs šta je razlog njene smene. Prema informacijama portala, odluka o njenoj smeni došla je od strane predsednika Privremenog organa grada Beograda Aleksandra Šapića.

Na poziciji rukovodioca građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove u Beogradu Nataša Jokanović Ivanović bila je dve u prethodne dve i po godine, a prema informacijama Nova.rs, problemi sa gradskom upravom nastali su nakon što je rešila da se obračuna sa divljom gradnjom.

Od momenta kada je rešila da "zaključa" divlja gradilišta na velikom broju lokacija u Beogradu, Jokanović Ivanović je probudila pažnju gradskih funkcionera koji su negodovali zbog njenih postupaka. Konačno, posle dve i po godine rada na ovoj poziciji ona je smenjena, što je potvrdila i u izjavi za Novu.

- Nisam više na toj poziciji, ali ne svojom voljom. To se desilo u sredu prošle nedelje. Tada su me pozvali i saopštili su mi to. Zaista ne bih više ništa da komentarišem, molim vas - kratko je rekla ona.

Nije želela da otkriva detalje njene smene, ali prema informacijama Nova.rs iza svega stoji negodovanje dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Zbog toga je Jokanović Ivanović i smenjena, pa će u narednom periodu biti poziciju rukovodioca obavljati druga osoba.

Nova.rs obratila se kabinetu gradonačelnika Beograda i Sekretarijatu za inspekcijske poslove kako bismo najpre dobili potvrdu da je Jokanović Ivanović smenjena, ali nismo dobili odgovor. Zahtev su uputili sredinom prethodne sedmice, ali do trenutka objavljivanja teksta niko se nije oglasio iz Gradske uprave grada Beograda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati