Beograd

Direktno.rs

14. 03. 2024. 10:46 6

"Poklanjanje zgrade Generalštaba američkim investitorima nacionalno poniženje"

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da Zgrada Generalštaba treba da ostane spomenik agresije NATO na našu zemlju i nacionalni spomenik srpskom prkosu i hrabrosti u odbrani slobode i Kosova i Metohije, a nikako da se pokloni predstavnicima zemlje čija vojska je tu zgradu uništila.

- Poklanjanje objekta od nacionalnog značaja i simbola otpora upravo agresoru koji je srušio i okupatorao deo naše teritorije, predstavlja vrhunac nacionalnog poniženja koje nam je ova vlast priredila. Gradnja tržnog centra od strane funkcionera zemlje koja je predvodila agresiju na našu zemlju kada je ubijeno više hiljada civila, počinjen ekocid i naneta materijalna šteta vredna desetine milijardi dolara, kao i neprocenjiva nematerijalna šteta, kako bi Kosmet bio odvojen od matice, nikako nije smela da se dozvoli - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

- Ne postoji ništa sveto ljudima koji su prihvatanjem francusko - nemačkog sporazuma de fakto predali Kosovo i Metohiju, niti oni mogu znati šta su ponos i čast. Za njih je zgrada Generalštaba samo ruševina i neprijatno podsećanje da su Srbi spremni da misle svojom glavom i bore se za slobodu. Ovo je pokušaj brisanja iz kolektivnog pamćenja srpskog naroda borbe za Kosovo i Metohiju i pokušaj da se novac predstavi kao vrhunska vrednost "naprednih" Srba - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati