Beograd

Direktno.rs

03. 03. 2024. 10:42 14

Opozicija: Vučić prvi put posle 2014. doživeo poraz

Odbornici i članovi koalicije "Srbija protiv nasilja" rekli su da to što SNS i SPS prvi put posle 10 godina nisu uspeli da formiraju vlast predstavlja poraz predsednika Aleksandra Vučića. Poručili su da predstoji borba za poboljšanje izbornih uslova i da će se razgovarati u kojem formatu će nastupati na izborima, ali i ko će biti zajednički kandidat za gradonačelnika.

Na konferenciji za medije u holu ispred skupštinske sale, kandidat za gradonačelnika na decembarskim izborima Vladimir Obradović rekao je da je danas "poseban dan".

- Danas je poseban dan, za sve Beograđane i mene lično. Ovo je dan kada SNS posle 10 godina nije u stanju da formira vlast. Građani su im poručili da ih ne žele, a meni je bila čast da sam bio kandidat za gradonačelnika. SNS više ne vlada ovim gradom, vidite da sve ono što smo radili pred i posle izbore, dalo je rezultat. Uslovi će biti promenjeni, izbori ponovljeni, a Beograd ulazi u novu šansu da ima vlast kakvu zaslužujeb - poručio je Obradović.

Nosilac liste na beogradskim izborima Dobrica Veselinović je rekao da predstoji borba za sređivanje biračkog spiska.

- To je stvar celog društva, moramo da rešimo situaciju u medijima, videli ste da REM ne radi svoj posao. To je jedan od važnijih zahteva međunarodnih posmatračkih misija. Moramo da dodelimo petu frekvenciju, da zaustavimo funkcionersku kampanju. To je po meni izuzetno važno. Ovo je bitka u kojoj svi moramo da učestvujemo. Da li ćemo biti društvo sa više slobode i dostojanstva i klizimo u diktaturu u kojoj niko ne želi da živi. Druga bitna stvar je da se dogovorimo o formatu u kojem ćemo nastupati na izborima, imenu koalicije i zajedničkom kandidatu - poručio je Veselinović.

Odbornik Miloš Pavlović rekao je da je Aleksandar Vučić prvi put poražen u Beogradu posle 2014.

- Prvi put posle 2014. godine, mnogo puta smo stajali pred vama, a danas prvi put stojima u situaciju da SNS i SPS i pored izborne krađe ne mogu da formiraju vlast u Beograd. Ovo je prvi poraz Vučića u Beograd u posle 2014. godine. Sada ulazimo u period u kome treba da utvrdimo ko je dao nalog da se pokradu izbori. Moramo da dobijemo odgovor ko je dao nalog da se prekraja izborna volja Beograđana. Ovo nije danas grad koji je bio 2014. godine, infrastruktura je pred raspadom, Beograd je među najzagađenijim gradovima u svetu. Beograd je danas centar Evrope za pranje novca - naglasio je Pavlović na konferenciji za medije.

Podsećamo, u 10 sati predsedavajući Fila konstatovao je da nema kvoruma, čime se stvaraju uslovi da se raspišu novi izbori koji mogu da se održe već 21. ili 28. aprilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati