Beograd

[ Izvor: N1 ]

28. 02. 2024. 20:25 7

GSP ostaje bez većeg broja linija, ustupaju se privatnicima

Članovi Privremenog organa grada Beograda sutra će na telefonskoj sednici da usvoje predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, čime bi znatan broj linija Grad ustupio privatnicima.

Dokument do kog je došao N1 u članu 3 pokazuje da se daje mogućnost Gradu da poveri obavljanje prevoza na potezima više gradskih linija privatnim prevoznicima umesto da to radi GSP Beograd. U tom slučaju, GSP bi obavljao prevoz na linijama koje saobraćaju u užem gradskom jezgru, navodi N1.

Iz sindikata Centar GSP Beograd kažu da se ovim dokumentom dokazuje jasna namera Grada da se značajan broj linija ustupi privanticima i da se radi o njih 39.

To u praksi znači da će u narednom periodu Grad Beograd oduzeti GSP-u linije sa poteza "100" (linije koje saobraćaju do naselja: Padinska skela, Vrbovski, Crvenka, Ovča, Borča, Jabučki rit, Dunavac, Reva i Kovilovo), poteza "300" (linije koje saobraćaju do naselja: Grocka, Begaljica, Zaklopača, Vrčin, Ritopek, Boleč, Leštane, Bubanj Potok, Vinča, Mali Mokri Lug i Veliki Mokri Lug), poteza "400" (linije koje saobraćaju do naselja: Pinosava, Beli Potok, Zuce, Bela reka, Glumčevo brdo i Ralja) i poteza "700" (linije koje saobraćaju do naselja: Batajnica, Busije, Ugrinovci, Mala Pruga, Zemun Polje i 13. maj), i njih ustupiti privatnim prevoznicima na period ne manji od 10 godina, što je rok važenja prethodnih ugovora sa privatnim prevoznicima koji su na snazi, kažu u sindikatu.

O tome da posao koji obavlja GSP Beograd sve više prelazi u privatne ruke, N1 je i pre nekoliko dana izveštavao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati