Beograd

[ Izvor: N1 ]

03. 01. 2024. 21:12 4

Kako je vlast SLAGALA u prvoj sekundi 2024. godine

Već u prvoj sekundi nove 2024. beogradska vlast prekršila je reč. Iako je najavljeno da vatromet neće organizovati u korist napuštenih životinja, po uzoru na Novi Sad, Niš i brojne svetske gradove, varnice iznad najelitnijeg dela Beograda obasjale su istinu.

Tek što se kazaljke poklopiše dobismo spektakl i prvo neispunjeno obećanje u novoj godini.

Ono da će Beograd da se odrekne novogodišnjeg vatrometa, te da će novac za njega da preusmeri udruženjima za zaštitu životinja.

- Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličnom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac - rekao je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić.

Ispade, ipak, da se Grad nije odrekao pirotehnike. Vidi se to iz saopštenja Ministarstva saobraćaja, a u kom se navodi da se…

- Na reci Savi obustavlja plovidba za sva plovila počev od 23 časa 31. decembra 2023. godine do jedan čas iza ponoći 1. januara 2024. godine zbog aktivnosti tokom organizovanja Novogodišnjeg programa u organizaciji Grada Beograda, emitovanja svetlosnih efekata i ispaljivanja vatrometa.

Dakle, promenila se samo adresa - umesto na centralnom, gradskom trgu, šou je priređen u najmlađem beogradskom kvartu. Prema rečima člana Privremenog organa Beograda Dobrice Veselinovića, bila je to lepa priča pred izbore, ali i očigledna favorizacija.

- Ceo državni vrh pokušava da u Beograd na vodi premesti centar grada. Mi imamo i to da se tamo predsednik malo, malo slika, obilazi radove, vodi svoje poslovne prijatelje i saradnike. Tako da to jeste jedan njihov projekat - poručuje Veselinović.

Pere Šapić od baruta ruke, pa veli - obećanje je ispunio i to je video svako ko je bio na Trgu republike ili je gledao televizijski prenos dočeka. Vatrometa nije bilo.

- Na vatromete u organizaciji Beograda na vodi, drugih kompanija, privatnih lica ili bilo koga drugog, mi ne možemo da utičemo i dosta je glupo, da ne kažem zlonamerno, napadati nas kako nismo održali reč - kaže Šapić.

Za Veselinovića odgovor prvog čoveka prestonice je - neuverljiv, a netransparentnost cele procedure preusmeravanja novca od vatrometa udruženjima očekivana.

- Mi smo odmah na sledećem Privremenom organu pitali za ta sredstva, da vidimo odluku, koliko je bilo planirano, a onda i kome će taj novac biti uplaćen. Naravno da odgovor nismo dobili - navodi Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati