Beograd

Direktno.rs

17. 11. 2023. 15:58 0

Vladimir Obradović pozvao na odlaganje štrajka u vrtićima

Član Privremenog organa Grada Beograda prof. dr Vladimir Obradović sastao se ovog petka sa predstavnicima Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda koji su prošlog ponedeljka najavili štrajk ovih ustanova.

Kako danas ističe rok za ispunjenje zahteva, Vladimir Obradović pozvao je ovo udruženje da najavljeni štrajk odlože kako bi od gradske uprave dobili dodatno pojašnjenje zbog čega je doneta ovakva odluka.

- Odlazeća beogradska vlast na čelu sa Aleksandrom Šapićem dovela je do mogućnosti da će 23.000 dece tokom štrajka imati skraćeni boravak u vrtićima, čime se ozbiljno narušava normalno funkcionisanje velikog broja porodica. Odbijanjem da se sastane sa predstavnicima privatnih vrtića i nekonzistentnim medijskim porukama doveo je do onemogućavanja rada privatnih vrtića u gradu Beogradu - rekao je ovim povodom Vladimir Obradović.

- Apelujem da svi akteri u ovom procesu pokušaju da ulože dodatni napor i pronađu rešenje koje neće imati negativne posledice po decu i roditelje. Konkretnije, da v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić, članovi Privremenog organa i predstavnici Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda sednu za sto i pokušaju da pronađu rešenje - dodao je Obradović.

- Zalažem se za otvorenost u radu i ne bežim od razgovora sa organizacijama koje rade u korist građana. Mere koje se donose moraju biti sistemska rešenja. Želim da se zahvalim predstavnicima Saveza što će razmotriti da štrajk odlože. Time su pokazali spremnost da ne dozvole da zbog neodgovornosti odlazeće vlasti štetu trpe deca i njihovi roditelji - zaključuje Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati