Beograd

Direktno.rs

14. 10. 2023. 07:00 8

Protest u 18h: Građani će "posetiti" Dolovac

Brojni građani će i danas ponosno koračati beogradskim ulicama i na 24. protestu "Srbija protiv nasilja" će insistirati da režim ispuni zahteve, od kojih okupljeni, ali i organizatori ne odustaju.

Skup će, kao i prethodnih subota, početi u 18 časova ispred Narodne skupštine, a potom će se kolona kretati Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije. Nakon toga će se produžiti do Republičkog javnog tužilaštva, na čijem je čelu Zagorka Dolovac.

- Tamo idemo zbog zastrašujućih informacija o umešanosti pukovnika policije Nenada Vučkovića u organizovani kriminal i prikrivanje krivičnih dela. Hoćemo da vidimo da li je proglašen stečaj u tužilaštvu ili nije. Hoćemo da vidimo da li se neko bavi ovim izjavama ili ne - navodi Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke.

Na protestu u Beogradu govoriće Dragana Rakić i Pavle Grbović, poslanici Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana.

Podsećamo, građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Tada su organizatori izneli zahteve, među kojima su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje, kao i smenjivanje rukovodstva RTS.

Traži se i smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati