Beograd

Direktno.rs

31. 08. 2023. 18:05 1

Đilas: Beograđani nikad neće zaboraviti kako ih je Šapić u maju ostavio same u suzama

"Aleksandar Šapić izmišlja sve i svašta samo da ga niko ne bi pitao šta je kao gradonačelnik uradio kako bi se poboljšala bezbednost dece u školama i ljudi na ulicama ili koliko će novoizgrađenih škola sutra, prvog septembra, otvoriti. U vreme kada sam ja bio gradonačelnik, a on pomoćnik, otvarane su po dve godišnje. U to vreme je zatvoreno preko 80 kladionica koje su kršile zakon i tu akciju je, kao pomoćnik gradonačelnika, vodio upravo on. Danas kao gradonačelnik ne sme da zatvori nijednu", istakao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u odgovoru na tvrdnje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Odgovor predsednika SSP prenosimo u celosti.

- Da ne poredim broj mostova, kupljenih tramvaja, autobusa, trolejbusa, izgrađenih domova zdravlja i obdaništa tada i sada. To što Vučić pokušava da zaboravi svoju ružnu, radikalsku prošlost mi je razumljivo. Ali Šapić bi trebalo upravo prošlost da pamti, jer prošlost mu je u odnosu na sadašnjost više nego svetla...

Prica Šapić o temama koje nemaju veze sa Beogradom. I priča besmislice. Zaboravlja da je stav i njegove partije i njegovog predsednika da se u Srebrnici desio zločin, izmišlja da se SSP i ja zalažemo za priznanje Kosova iako smo desetinu puta rekli da je to naša crvena linija i da to nikada nećemo uraditi. Sve to radi iz dva razloga. Prvi je taj što ništa ne zna. Drugi - da ne bi morao da objašnjava kako je korupcija postala način na koji se vodi grad o čemu svedoče razgovori njegovog šefa kabineta koje su emitovali novinari koje bez prestanka vređa, bas kao i svoje saradnike i neistomišljenike.
Besmisleno je demantovati Šapićeve neistine o tome da me nije video na listama od 2014. pošto svi znaju da sam 2018. bio kandidat za gradonačelnika i dobio 2,5 puta više glasova od njega. Nadam se da će ga Vučić naučiti da se političari ne definišu kao neoliberali na osnovu odnosa prema zločinu, a da će sam naučiti da se ne kaže prozivar nego prozivač, kao i da nije pristojno žene koje vode gradski odbor SSP-a, Milu Popović i Anu Gođevac, nazivati čaušima. Ali sve je to nebitno i svi ćemo sutra zaboraviti sve što je Šapić govorio. Ali Beograđani neće zaboraviti kako ih je ostavio same u suzama nakon majskih ubistava, niti mogu da zaborave kako se ruše zgrade simboli grada i spomenici kulture dok se njegova gradska uprava pravi gluva i slepa.

A pošto govori da ja lažem i pošto je već toliko siguran u podršku Beograđana pozivam ga da se ne krije iza imena Aleksandra Vučića kao kada je postajao gradonačelnik. Neka na narednim gradskim izborima stavi svoje ime na čelo liste. Pre toga treba samo da podnese ostavku na mesto gradonačelnika i pokrene proces koji će dovesti do novih izbora u Beogradu. Baš kako je to Beograđanima obećao njegov šef Aleksandar Vučić, siguran sam uz dogovor sa njim", zaključio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Da podsetimo, ranije ovog četvrtka je Aleksandar Šapič poručio Đilasu da je "trebalo da traži direktne izbore za gradonačelnika, kada je razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem" i upitao ga "o kakvoj pobedi priča" kada je lista "Ujedinjeni", kako kaže, dobila daleko manje glasova nego vladajuća stranka, na izborima u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati