Beograd

[ Izvor: Mediji ]

30. 08. 2023. 11:37 8

Šapić: Sledeće godine umesto udžbenika novac za roditelje

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naveo je da je nezvanična odluka da od sledeće godine umesto besplatnih udžbenika, grad obezbedi roditeljima novac u vrednosti udžbenika.

Grad Beograd je od 1. septembra obezbedio besplatne državne vrtiće, udžbenike za sve školarce, besplatne časove engleskog jezika za predškolce i prečišćivače vazduha za vrtiće i osnovne škole koji će stići do Nove godine.

- Vrtići i udžbenici nisu besplatni, to neko mora da plati. Platiće grad, koji je preuzeo obavezu od roditelja i ne mora da znači da ta praksa neće zaživeti u ostalim gradovima u Srbiji - rekao je Šapić gostujući na televiziji Hepi.

Ocenio je da je važna upornost i vera u ispravnost odluka koje donosi kao državni funkcioner.

- Beograd treba da bude sredina gde će se znati i poštovati red. Možda nekad nisam spreman da podnesem rizik da se donesu neke mere koje će menjati suštinski Grad Beograd, ali ko će to onda da uradi? Zato sam tu da zalegnem za stvari za koje drugi ne bi - naveo je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati