Beograd

[ Izvor: Mediji ]

31. 05. 2023. 15:40 56

Desničari opet prete: Doći ćemo i u subotu na protest

Pred skup "Srbija protiv nasilja" planiran je protest "Stop nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji" za 17 časova, nedaleko od Skupštine. Jedna od inicijatorki protesta Nada Gladović, predsednica udruženja "Lekari i roditelji za nauku i etiku", kaže da nije u pitanju paralelni protest, već skup njihovih pristalica pred odlazak na protest kod Skupštine.

U međuvremenu je došlo do nezvanične informacije da se protest "Srbija protiv nasilja" pomeraju za subotu, a Gladović kaže da će se oni svakako okupiti u petak, u 17 časova kod spomenika cara Nikolaja, ali da će biti uz narod i u subotu, ako do odlaganja zaista dođe, ali bez jasnog odgovara hoće li njihov dolazak u subotu biti organizovan ili ne.

- Mi smo narod, to su narodni skupovi i mi ćemo doći da podržimo - navodi.

Cilj im da istaknu problem nasilja i nad Srbima na KiM, kako bi svojim skupom ukazali na taj problem, jer, kaže, i Kosovo smatraju delom Srbije.

Ukazuje da to nisu paralelni protesti i da nemaju nameru da razbijaju skupove "Srbija protiv nasilja".

- To je narodna inicijativa da se okupe oni koji uviđaju problem nasilje nad celoj Srbiji i da je KiM jedno od ključnih mesta gde se dešva nasilje. Ima dezinformacija da smo nekakvi desničari, ali nećemo da razbijamo skupove, već hoćemo da izrazimo problem sa Kosova i da se pridruže tim zahtevima naroda sa protesta „Srbija protiv nasilja“ koje smatramo opravdanim - objašnjava.

Ono što su zahtevi njihovog skupa je hitna sednica Saveta bezbednosti UN, te da se prekinu pregovori sa Briselom i Prištinom.

Gladović dodaje da su zvali patriotska udruženja, ali ne i stranke, već samo građane koji su slične orijentacije.

- To je okupljanje pred odlazak na glavni skup kod Skupštune u 18h. Nećemo rasturanje protesta već samo da istaknemo zahteve da se na KiM dešava možda najveće nasilje nad bilo kim u Srbiji - navodi ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 56

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati