Beograd

Milan Zarić

27. 05. 2023. 20:07 77

Poruka na kraju protesta: Sledećeg petka GOTOV JE! (FOTO i VIDEO)

Skup "Srbija protiv nasilja", četvrti po redu, održan je ove subote u centru Beograda i izveo je ogroman broj ljudi na ulicu. Šetali su građani od Narodne skupštine do RTS-a, koji je o ovom skupu izveštavao u Dnevniku, te je protest bio udarna vest. Protest je završen govorom glumca Nenada Hadži Maričića, koji je najavio novi skup za sledeći petak od 19 časova uz poruku "Gotov je".

Skup u centru Beograda počeo je u 18 sati, međutim i pre toga su građani počeli da se okupljaju, pa su petnaestiak minuta pre starta protesta blokirali saobraćaj ispred Narodne skupštine.

Kako je vreme prolazilo, tako su i građani dolazili na plato ispred Parlamenta, koji je, bez obzira na to što je padala kiša, bio sve puniji.

Na samom početku skupa, nakon što je puštena pesma "Vostani Serbije", okupljenima se okupila Ranka Kašiković, zaposlena u Gerontološkom centru u Subotici, a koja je odbila da u petak dođe na miting Srpske napredne stranke.

- Ja sam jedna od onih koji su odbili da idu na politički miting SNS i tada je počela moja borba za pravdu... U tišini smo dopustili smo da se stvori jedan nakaradni svet u kome nije bitno koliko dobro radite svoj posao, već da ste lojalni političkim moćnicima - rekla je Kašiković koja je proteklih dana podelila svoju priču sa medijima.

Za vreme njenog govora okupljeni su vikali "Vučiću, odlazi". A kada je završila obraćanje okupljenima, tokom kog je ponovo pročitala zahteve, građani su krenuli u šetnju ka RTS-u. Ispred zgrade Javnog servisa građani su stigli oko 19 časova, kada su se začuli zvižduci i povici "Ua".

Bilo je tu ponovo povika "Ostavke, ostavke", "Lopovi" i "Vučiću, odlazi", a za razliku od prethodnih skupova, RTS je ovoga puta korektno izveštavao, pa je ovaj protest bio udarna vest u Dnevniku.

Nakon toga su organizatori pozvali građane da pođu ka Tašmajdanskom parku, gde je postavljena bina, odakle se prisutnima obratio glumac Nenad Hadži Maričić, čijim je govorom i završen protest, te je novi najavljen za petak.

Glumac je na kraju govora imao i jasnu poruku: "Gotov je".

Doduše, nisu se okupljeni odmah razišli, jer je došlo do manjih tenzija ispred zgrade RTS-a, kada su najverovatnije ubačeni elementi vlasti pokušali da upadnu u zgradu Radio-televizije Srbije, međutim građani i opozicioni političari su ih u tome sprečili, pa je protest na kraju završen mirno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 77

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati