Beograd

Direktno.rs

24. 05. 2023. 13:20 32

U subotu narod pravi prsten oko RTS

Deo opozicije koja organizuje proteste "Srbija protiv nasilja" održavala je konferenciju za novinare na kojem je saopštila detalje o protestu koji će biti održan u subotu.

Detalji su dogovoreni na današnjem sastanku opozicije.

Miroslav Aleksić je rekao da je svaki skup u tri nedelje bio veličanstven, ne samo zbog broja ljudi, već i zbog toga ko je sve izašao na te skupove.

Aleksić je rekao da će nastaviti borbu i da će se okupiti u subotu ispred Skupštine.

- Odavde ispred Skupštine krenućemo ka RTS-u i napravićemo prsten oko RTS-a, zato što je RTS servis svih građana Srbije i kako oni kažu u svom sloganu "vaše pravo da znate sve". Želimo da izveštavaju sa protesta, da prenesu zahteve, da u dnevniku, kao što omogućavaju Aleksandru Vučiću, organizatorima omoguću da iznesu zahteve. Da građani na ovaj skup ponesu cvet kao simbol protiv nasilja i simbol tuge, da ne zaboravimo šta se dogodilo u Srbiji i da se nikad ne ponovi - naveo je on.- Svi su dostojanstveno i mirno iskazali svoj bunt, zbog stanja u kojoj se nalazi država, ali i tragedija. Nasilje uništava i našu zemlju i naše živote, a žrtve su svi i glasači vlasti i glasači opozicije. Predsednik Vučić koji za vreme dva svoja mandata nije uspeo da postane predsednik svih građana Srbije, već predstavnik samo jedne grupe ljudi. Punu deceniju nas dele kao narod - rekao je Aleksić.

On je naveo da je Vučić izneo neistinu kada je rekao da je ponudio opoziciju da razgovaraju o ukidanju rijalitija i smeni REM-a. Aleksić je ponovo pročitao zahteve sa protesta.- Zahtevi su zahtevi građana i oni se moraju ispuniti - dodao je on.

Marinika Tepić je pozvala građane da ne nasedaju na provokacije ako ih bude.
- Tražim da Ilija Vuksanović, koji je član Narodnih patrola, koji je raniej napadao novinare i jednu devojku na prošlom protestu, da ga policija hitno privede. Ako smo čuli da je policija bila efikasna zbog napada na Dejana Vuka Stankovića, ne znam zašto on nije priveden - rekla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati