Beograd

Direktno.rs

27. 04. 2023. 17:24 8

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole u "Frontu"

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu objava u medijima da je medicinska sestra zaposlena u GAК "Narodni front" na društvenoj mreži Tik-Tok uživo prenosila porođaj, kao i da je od juna prošle godine delila snimke i fotografije iz porođajne sale, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada ove zdravstvene ustanove i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

Zaštitnik građana, kako se navodi u saopštenju, od GAК "Narodni front" traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima ovog slučaja, kao i da li su preduzete aktivnosti kako bi se utvrdilo da li je medicinska sestra objavljivala snimke u periodu i pre prenošenja porođaja uživo, zbog čega je protiv nje pokrenut disciplinski postupak i udaljena sa rada, kao i da li su shodno tome preduzete odgovarajuće mere i radnje koje stoje na raspolaganju poslodavcu.

Od Ministarstva zdravlja, Sektora za inspekcijske poslove - Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti o svim činjenicama o ovom slučaju, radnjama koje su u međuvremenu preduzete, a naročito da li su preduzeli mere za pokretanje prekršajnog postupka protiv medicinske sestre koja je objavljivala snimke iz operacione sale, na osnovu Zakona o pravima pacijenata usled povrede prava na privatnost i poverljivost.

Podsećamo, povodom porođaja koji je iz sale "Fronta" uživo prenošten na TikToku reagovala je i ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je kazala da niko nema prava da snima pacijente i iznosi njihovu intimu. GAK je naveo da je sestra suspendovana, a da je na snazi mera zloupotrebe mobilnih telefona u porodilištu i u operacionoj sali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati