Beograd

[ Izvor: N1 ]

16. 04. 2023. 21:30 2

Jovanović: Ko još uvek štiti Simonovića

Novinar Milan Jovanović izjavio je u emisiji Rekonstrukcija da bivši predsednik SO Grocka Dragoljub Simonović uprkos osuđujućoj presudi za paljenje njegove kuće nije ispitan niti procesuiran u vezi sa brojnim slučajevima "pronevera i pljački" o kojima je pisao "Žig info".

- Ono što sam doživeo 12. decembra 2018. godine ne mogu da zaboravim nikad, a ne bih nikome ni poželeo da doživi. Ostao sam bez igde ičega, uništeno mi je sve što sam posedovao. Uništena mi je kompletna imovina, zdravlje moje supruge, moje zdravlje, prošlost, drage uspomene i sve fotografije svojih predaka. Ja sam te noći postao beskućnik - naglasio je Jovanović.

Podseća da je nakon toga prebačen u bolnicu sa povredama, kao i da su mu bolničari rekli da nisu očekivali da će nakon prijema u bolnicu preživeti.

Direktorka fondacije "Slavko Ćuruvija" Ivana Stevanović kazala je da smo nakon ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa imali i ubistvo novinara "Večernjih novosti" Milana Pantića, koje ni dan danas nije rešeno. Takođe podseća da je postavljena bomba na prozor novinara Vremena Dejana Anastasijevića, koji nije dočekao da doživi razrešenje tog slučaja.
Pravnik Vladica Ilić iz Beogradskog centra za ljudska prava ocenjuje da je istraga u vezi sa paljenjem kuće Jovanovića dobro odrađena i da treba odati priznanje postupajućem tužiocu na poslu koji je odrađen piše N1

- To nije česta praksa kada se istražuju funkcioneri, policijski službenici i politički moćnici. Vrlo često te istrage budu spore, traljave, pune raznih nedostataka. Ovde je od momenta događaja do podnošenja optužnog akta prošlo tri ili četiri meseca, što je za naše uslove relativno brzo - kazao je Ilić.   

- U pitanju su milioni evra koji su pronevereni i opljačkani samo u jednoj opštini -  Jovanović kaže da se u svom radu bavio funkcionerima koji su na teritoriji Opštine Grocka i naglašava da se nije bavio politkom, već – lokalnim političarima.
- Da li rade u interesu građana ili su u politiku ušli radi ličnog bogaćenja. Tako smo došli do frapantnog otkrića da se u SNS nalazi ogroman broj kriminalaca koji su ušli u partiju ne zbog građana, već da bi pljačkali lokalne i državne budžete i da bi se bogatili. Mi smo o tome pisali i podnosili smo krivične proijave. Obavestili smo sve institucije u ovoj zemlji. Međutim, nije bilo nikad odgovora - istakao je Jovanović i dodaje da je Dragoljub Simonović još uvek zaštićen "zbog svih pronevera i pljački koje je uradio".

- Dragoljub Simonović nije političar, on je kriminalac koji je ušao u politiku, da bi bio zaštićen imunitetom i da bi mogao da krade i pljačka građane opštine Grocka, što je i radio. To smo i dokazali jer smo prikupili materijalne dokaze - naglasio je Jovanović.
Nada se da će neka nova vlast pokrenuti krivične postupke protiv ovog lokalnog moćnika, jer su po njegovim rečima, "u pitanju milioni evra koji su pronevereni i opljačkani samo u jednoj opštini".

 - A došli smo i do saznanja da svaka opština ima svog Dragoljuba Simonovića, nije to slučaj samo u Grockoj. To je rasprostranjeno u čitavoj Srbiji. Na svim lokalnim nivoima su ogromne pljačke - upozorio je Jovanović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati