Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Biznis.rs ]

05. 04. 2023. 08:44 17

Firma Ace Bosanca uplatila 2,4 milijarde dinara za Geneks kulu

"Eureka bar", kompanija u vlasništvu Ace Bosanca, koja je pobedila na javnom nadmetanju za kupovinu Geneks kule, uplatila je 2,4 milijarde dinara na osnovu kupoprodajnog ugovora sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, (ALSU) i tako ispunila sve uslove da postane vlasnik čuvene poslovne zgrade, potvrđeno je za Biznis.rs iz pouzdanih izvora.

Novac je, kako se saznaje, uplaćen juče, 4. aprila, kada je i isticao rok za izvršenje te transakcije. Da je "Eureka bar" propustila da plati, izgubila bi pravo na povraćaj depozita od 834,68 miliona dinara, koliko je morala da izdvoji kako bi uopšte učestvovala na javnom nadmetanju za Geneks kulu.Interesantno je da je juče održana i sednica Odbora poverilaca Generalexporta, na kojoj je razmatran predlog „Eureka bara“ za produžetak roka za uplatu novca. ALSU je, inače, na prodaju ponudila poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.Novi vlasnik Genex kule naslediće, međutim, i sporove koje su pokrenuli stanari stambenog dela te zgrade. Stambena zajednica Geneks kule je i stečajni poverilac kompanije "Generalexport – u stečaju", sa potraživanjem vrednosti 45 miliona dinara iz stečajne mase na osnovu izvršne presude.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati