Beograd

[ Izvor: N1 ]

27. 03. 2023. 11:39 10

Krivična prijava protiv izvođača radova na Savskom nasipu

Grupa od osmoro građana koji tvrde da su neposredno ugroženi oštećivanjem Savskog nasipa, predala je krivičnu prijavu protiv izvođača radova u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Branislav Tomić iz neformalne grupe građana "Za naš kej" izjavio je, posle podnošenja krivične prijave, da pokušaj kopanja nasipa predstavlja krivično delo, prenosi N1.- Mi pokušavao svim pravnim sredstvima da zaustavimo ove radove i gradskoj upravi ukažemo na to da ovo ne sme da se radi i da mora da se pronađe alternativno rešenje - rekao je Tomić.

Dodao je i kako ima saznanja da su zbog radova na Savskom nasipu podnete još neke krivične prijave, piše N1.

Tomić je istakao i kako krivičnom prijavom zahtevaju ne samo da se utvrdi odgovornost za aktuelne radove, nego da se izrekne i privremena mera njihove obustave.

- To bi nam značilo, jer bi građani onda bili sigurni da se u narednom periodu neće ništa novo raditi i da su bezbedni - istakao je Tomić.Osvrćući se na tvrdnje gradskog urbaniste Marka Stojčića, koje je izneo prilikom obilaska Savskog nasipa, da se svi radovi obavljaju u skladu sa dozvolama, Tomić je ocenio da je reč o još jednom vidu manipulacije.

- Mi na sreću znamo da čitamo dokumentaciju, koje su im dozvole potrebne. Nisu imali nikakve dozvole 9. marta kad su započeli radove (…) Ne postoji građevinska dozvola, već samo rešenje o odobrenju radova, za koje ne znamo da li je pravosnažno - rekao je.

Ukazao je da i u tom rešenju piše da je izvođač, pre početka radova, dužan da pribavi prijavu radova.

Tomić je, međutim, dodao kako ga ohrabruje izjava koju je Stojčić jutros dao da je gradska uprava spremna da pogleda i alternativna rešenja za Savski nasip i eventualno prepravi projekat.Posebno je pohvalio grupu građana koja već nekoliko dana, i danju i noću, dežura na nasipu, nazivajući ih herojima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati