Beograd

Direktno.rs

23. 03. 2023. 19:01 3

SSP: Šta se dešava sa proverom Šapićeve imovine?

Vladajuću većinu ne zanima da li je njihov član Aleksandar Šapić prekršio zakon ili ne. Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, narodni poslanik i odbornik grada Beograda prof. dr Vladimir Obradović, član "Ujedinjenih" ispred SSP, zatražio je da se na dnevni red sednice uvrsti i zahtev za vanrednim izveštajem Agencije za sprečavanje korupcije o vanrednoj kontroli imovine gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

Kako je javnost iz sredstava javnog informisanja saznala da postoji osnovana sumnja da Aleksandar Šapić nije prijavio svoju vilu u Trstu ili nije njenu prijavio celokupnu površinu, kao ni devizni depozit iz koga je ta vila kupljena, Obradović smatra da članovi Odbora, narodni poslanici i građani treba da dobiju o tome zvaničnu informaciju od Agencije.
Predsednik Odbora Veroljub Arsić iz SNS-a, odgovorio je da Odbor nije nadležan za to i da poslanik Obradović treba da iskoristi instituciju poslaničkog pitanja i dobije traženu informaciju, iako u članu 55. Poslovnika Narodne skupštine stoji da se ovaj Odbor, između ostalog bavi i drugim pitanjima iz oblasti borbe protiv korupcije.

Za predlog prof. dr Vladimir Obradovića, glasalo je 5 poslanika opozicije, jedan poslanik je bio protiv, dok osam predstavnika vladajuće koalicije nisu glasali ni za ni protiv. Vladimir Obradović će u narednom periodu podneti poslaničko pitanje i o tome obavestiti javnost - zaključuje se u saopštenju SSP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati