Beograd

[ Izvor: Danas ]

23. 03. 2023. 10:11 10

"Šapić i SNS od Beograda napravili 'Divlji zapad'"

Kada su se vlasnici splavova okupili i prošetali do kuće gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića u znak protesta protiv novog poteza gradske vlasti koja je podelila rešenja za uklanjanje velikog broja plutajućih objekata sa beogradskih reka, tamo ih je dočekalo više od 50 maskiranih muškaraca sa kapuljačama.

Uz psovke i pretnje, nekolicina tih muškaraca popela se na haube i krovove automobila organizatora skupa i počupala kablove za ozvučenje, kako bi prekinuli okupljanje.

Policija, koja je obezbeđivala uredno prijavljeni skup, a koja je, prema rečima pravnika iz tima splavara, znala da će ih plaćeno privatno obezbeđenje dočekati ispred gradonačelnikove kuće, osim što nije reagovala na situaciju, ubeđivala je ljude na protestu u malo verovatnu stvar, da je posredi spontano okupljena grupa pristalica gradonačelnika, koja je htela da mu pruži podršku.

Među njima, od onih koji nisu bili pod maskama, vlasnici splavova prepoznali su i šefa kabineta gradonačelnika, pojedine lokalne SNS političare, ali i profesionalce koji za novac okupljaju "obezbeđenje".

- To što gradonačelnika Šapića od građana čuvaju "batinaši" sa kapuljačama nije normalno. To je pokazatelj kakva je SNS vlast i u šta pretvaraju naš grad. Ako tome dodate još da su među tim "batinašima" šef njegovog kabineta, član Veća Andrić i jedan direktor JKP, postaje potpuno jasno da je SNS od Beograda napravila "Divlji zapad" - kaže za Danas predsednica beogradskog Odbora stranke Slobode i pravde Mila Popović, komentarišući događaje sa protesta vlasnika splavova.

Odbornica Ne davimo Beograd u Skupštini Beograda Natalija Stojmenović navodi da činjenica da maskirani ljudi čuvaju gradonačelnika "dosta govori o tome kakav je on a i ova vlast".

- Oni godinama rade sa maskiranim, sumnjivim ljudima, potpisuju štetne ugovore a sve to na štetu građana. Nijedan problem nisu rešili niti će jer ne znaju. Zato imamo gradonačelnika koji nema rešenja i viziju kako ovaj grad treba da se razvija, pa mora da se krije i beži od građana - kaže Stojmenović.

Novinari Danasa su ovim povodom kontaktirali Šapića, međutim on nije odgovorio na postavljena pitanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati