Beograd

Direktno

20. 03. 2023. 15:40 5

Popović (SSP): Zbog SNS Beograđani će izgleda da plate penale i raskid s KentKartom

Aleksandar Šapić je pokušao da napravi privid da će raskinuti ugovor za KentKart, naslednike BusPlusa, od kada je došao na čelo gradske uprave - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu u potpunosti prenosimo.

- Da podsetimo, ugovor nikada nije ni trebalo da bude potpisan, ali je njegov SNS odlučio da ga potpiše i ne preuzme opremu kako bi sam grad naplaćivao karte. Tada je SSP upozoravao da ugovor za naplatu karata ne treba produžavati na novih 13 godina. Dokazalo se da je ovo obećanje bilo potpuno jalovo, jer je KentKart započeo postupak pred Sudom zbog kršenja ugovora od strane Beograda.- Dakle, Šapić je prvo lagao građane Beograda da će raskinuti ugovor i da se sve dogovorio sa KentKartom. Onda je rešio da napravi novo beogradsko preduzeće za naplatu karata gde je uposlio nove, svoje pouzdane ljude. Kao poslednji čin podmetnuo je zajedno sa celom svojom upravom, odbornicima Skupštine grada da izglasaju raskid ugovora, iako je dokument koji je dostavljen podsećao na šarenu lažu. Na samoj sednici smo odmah istakli da raskid ugovora bez roka i jasnih uslova ne može da se izglasa, ali je SNS, po dobroj staroj praksi, to izglasao.- Posledica ovakve tužbe može da bude da ne samo da nije raskinut ugovor, nego se postavlja i pitanje preuzimanja softvera, kako će teći naplata karata u Beogradu i da li će ovo još dodatno da parališe GSP.

- Sada je SNS izgleda uveo Beograđane u trošak da plate ne samo penale za raskid nego i naknadu pune štete. Prava slika i prilika SNS-a u Beogradu.- Posao gradonačelnika Beograda i nekog ko odlučuje o građanima i gradskoj kasi je suviše ozbiljan posao da na tom mestu bude neko nesposoban i bahat kao što je Aleksandar Šapić ili bilo ko drugi iz SNS - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati