Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

17. 03. 2023. 18:26 30

"ZSO je prevara": Protest NDSS, Dveri i Zavetnika ispred Hrama (FOTO I VIDEO)

Stranke desnice Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS organizovali su večeras skup ispred Hrama Svetog Save protiv prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo.

Ispred Hrama se najpre okupi okupilo više hiljada građana, koji su potom krenuli u šetnju. Tu su bili i lideri Dveri Boško Obradović, stranke Zavetnici Milica Đurđević Smenkoviski, Novog DSS-a Miloš Jovanović.
Protest se održavao pred najavljeni odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ohrid na nastavak razgovora s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem: Stranke sa protesta su poslale poruku o neprihvatanju predloženog francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju. Okupljeni su imali tri zahteva – da se odbaci evropki plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da Vučić podnese ostavku i da se raspišu odmah izbori.

- Znamo imena i prezimena svih pripadnika huliganskih i kriminalnih grupe koje su angažovali večeras. Zato radimo uživo prenos skupa i svi će biti snimljeni - poručila je Milica Đurđević Stamenkoviski.Okupljeni građani su nosili transparente "Zajednica srpskih opština je prevara", "Ne kapitulaciji", "Ne prodajem Gazimestan za nacionalni stadion", "Ne prodajem Kosovo za sendvič". Građani su zapalili baklje i skandirali "Kosovo, Srbija" i "Ne damo Kosovo".

Okupljeni građani su prošetali do Predsedništva Srbije, tačnije do spomenika caru Nikolaju Drugom, gde su održani govori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati