Beograd

[ Izvor: N1 ]

07. 03. 2023. 18:26 9

Zvala 170 puta da zakaže besplatni mamograf - bez uspeha

Jedna Beograđanka požalila se da je besplatan pregled mamografom na Kalemegdanu, koji je odnedavno ponovo dostupan, teško zakazati, jer su linije stalno zauzete.

Sa instituta Batut kazali su da je interesovanje veliko i da se pregledi mobilnim mamografom realizuju na 10 minuta, zbog čega je neophodno unapred zakazati pregled telefonom.Međutim, postoji problem kada je u pitanju zakazivanje jer na navedene brojeve telefona nije bilo moguće zakazati pregled, zato što je veza konstantno bila zauzeta.

- Na brojeve telefona, ne da se niko ne javlja, nego je nemoguće i da zazvone. Prosto je nemoguće da za osam sati radnog vremena na tom telefonu uvek bude zauzeta linija - napisala je žena redakciji N1 i dodala da se isto dešavalo i u oktobru mesecu prošle godine, kada je mamograf bio dostupan i da je čak 170 puta zvala na navedene brojeve.Na pitanje da li postoji problem sa zakazivanjem besplatnog pregleda, sa Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut su kazali:

- Mobilni mamograf počeo je da radi danas na Kalemegdanu. Interesovanje žena za ovu vrstu dijagnostičkog pregleda je izuzetno veliko, kao i u prethodnim akcijama. Već prvog dana zakazivanja na brojeve telefona 060/7171523 i 060/7171969 pregled je zakazalo više od 300 žena starosne dobi od 45 do 69 godina, a sa današnjim danom je zakazano 530 pregleda - stoji u odgovoru.

Institut je u svom odgovoru objasnio da se pregledi mobilnim mamografom realizuju na 10 minuta, zbog čega je neophodno unapred zakazati pregled telefonom.- Žene koje se ispred samog mobilnog mamografa interesuju za termin pregleda, pošto ostave svoj kontakt telefon, biće pozvane i obaveštene o zakazanom terminu. Sa zakazivanjem pregleda se nastavlja i dalje, brojevi telefona su dostupni radnim danima od 8.30 do 14.30 časova, do popune termina. Zakazani pregledi obavljaju se svakog dana od devet do 19 časova. Zahvaljujemo svim ženama koje prepoznaju značaj ovog preventivnog pregleda - stoji u odgovoru Instituts za javno zdravlja Srbije Dr Milan Jovanović Batut.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati