Beograd

Direktno.rs

26. 02. 2023. 12:38 25

Popović: Da li sada možemo da očekujemo neonsku reklamu Mozzart na Kliničkom centru?

Da li ministarka Grujičić zna da u Srbiji ima oko 300.000 zavisnika od kocke, a da najmlađi zavisnik ima 14 godina? Da li zna da na taj način kladionice uništavaju oko 900.000 ljudi, jer su u problem uvučene čitave porodice? - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

- Ako zna i ako ne zna, zbog promovisanja kladionice Mozzart sa čijom fondacijom je pred kamerama potpisala ugovor o donaciji, treba da podnese ostavku.

- Umesto da država Srbija obezbedi sve što je potrebno za bolnice, novac se rasipa u korupciji, a kladionice se "peru" zbog uništavanja društva javnim poklanjanjem inkubatora? Šta je Ministarstvo preduzelo u lečenju bolesti od zavisnosti? Da li će možda ministarka da se pojavi u reklami za "laki keš"? 

- Potpisivanjem ovakvog sporazuma, ministarka je demantovala Vučićeve priče o najvećim izdvajanjima za zdravstvo ikad i priznala potpuni slom zdravstva. Inače ne bi sarađivala i prihvatila donacije onih kojima suze i muka pune džepove.

- Stranka slobode i pravde Beograd je pre osam meseci dostavila Upravi za igre na sreću i gradonačelniku Šapiću spisak kladionica na razdaljini manjoj od 200 metara od škola što nije u skladu sa Zakonom i nije urađeno ništa. Zahtevali smo da izlozi kladionica budu prozirni i da se skinu neonska svetla, SNS većina u Skupštini grada za to nije glasala. Tražili smo da se sa igrališta uklone oznake kladionica, ni za to nisu glasali.

- Dobro je to što Mozzart fondacija želi da pokloni bolnicama, ali to mogu da rade u tišini, a ne da prave reklamu. Dobro je što hoće da izgrade igrališta na decu, ali ako to rade za decu zašto stavljaju svoje oznake na koševe? Reklama na igralištima jeste jeftinija od bilborda koji bi zakupili na ulici, ali da li su svesni da tako vrše promociju zavisnosti?!
- SSP zahteva od države Srbije da se uozbilji, počne da kontroliše rad kladionica po svim zakonima, kako po pitanju udaljenosti od škola, međusobne udaljenosti ne manjoj od 100 metara, tako i po sprečavanju pranja novca i da uvede striktna pravila o reklamiranju koja neće dozvoliti trenutno bahaćenje. Vreme je za hitne mere protiv bolesti zavisnosti od kocke - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati