Beograd

Direktno.rs

11. 01. 2023. 13:02 24

Pokrenuti istragu protiv Malog, Vesića, Šapića, Stajića, Radojičića...

Zahtevamo od javnog tužioca da momentalno pokrene krivične postupke po službenoj dužnosti i naloži pokretanje istrage protiv Siniše Malog, Gorana Vesića, Zorana Radojičića, Aleksandra Šapića, Nemanje Stajića, Sonje Božović i drugih lica, za koje postoji sumnja da su svojim radnjama ili odsustvom potrebnih radnji oštetili budžet za više od milijardu evra, a investitorima da se protivzakonito okoriste. Tu je i ključno pitanje - da li su, i ako jesu koliku korist su od ovog stekla lica u državnim organima. Stranka slobode i pravde godinama je ukazivala na nezakonitosti u radu Nemanje Stajića, nakon čega je on smenjen i vodi se istraga protiv njega - navodi se u izjavi Ane Gođevac, potpredsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd, koju prenosimo u celosti.

U bazi koju je juče objavio BIRN, nalazi se nekoliko stotina zgrada u Beogradu koje su nelegalno ozakonjene. Jasno je da se to nije desilo slučajno, već da iza toga stoji organizovana kriminalna grupa u nizu različitih gradskih, a u nekom slučaju i republičkih organa. Tim radnjama je oštećen budžet, a Beograd urbanistički masakriran. Ne samo da su građani trpeli dok su se zgrade gradile, već ni infrastruktura ne može da izdrži takvu prekomernu gradnju i ostala je trajna šteta. Posledice urbanističkog haosa koji je ova vlast dozvolila nelegalno, tek će se videti u godinama i decenijama koje dolaze.
Da stvar bude gora, Goran Vesić sada predlaže "masovnu legalizaciju" ne samo za građane koji zakonito na legalizaciju čekaju godinama, nego i svim investitorima, kojima do sada nisu dali legalizaciju protiv zakona, a koji će opet imati enormnu dobit. Osim toga, Goran Vesić želi da dozvoli poklanjanje državne zemlje investitorima, kao da je ovo zemlja investitora, a ne građana ove zemlje.

Stranka slobode i pravde će da pokrene ovo pitanje u gradskoj Skupštini i da zahteva informacije nadležnih iz Sekretarijata za poslove ozakonjenja i za poslove inspekcije o svakom pojedinačnom objektu u bazi koju je objavio BIRN.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati