Beograd

Direktno.rs

30. 12. 2022. 14:53 9

Teatar na Brdu ostao BEZ DOMA

"Draga publiko i svekolika javnosti, ovim putem vas informišemo da smo obavešteni da, nažalost, neće doći do produžetka saradnje sa opštinom Čukarica. Samim tim, Teatar na Brdu prestaje sa radom u sali u kojoj je do sada bio", objavili su na Instagram nalozima glumci Viktor Savić i Andrija Miliošević, osnivači Teatra na Brdu.

Savić je zahvalio publici i kolegama na ljubavi i podršci, i pozvao ih je da ovog petka dođu na poslednju predstavu koju će Teatar na Brdu igrati u prostoru Kulturnog centra Čukarica, u Turgenjevoj ulici na Banovom brdu.

Glumac je podsetio i na velike uspehe koje je Teatar na Brdu postigao za, kako je istakao, samo četiri godine rada, od koje godinu i po dana nije radio u punom kapacitetu zbog pandemije koronavirusa.

- Ali to nas nije zaustavilo u našoj želji da lepotu i osmeh vratimo svakom ko nas je posetio! 28. novembra 2018. premijerom predstave "Šećer je sitan osim kad je kocka", otvorili smo scenu Teatra na Brdu. Od tada brojimo: 394 odigrane predstave, 125.196 izdatih ulaznica, 8.997.403,00 dinara je zahvaljujući tome uplaćeno na račun Kulturnog centra Čukarice na ime zakupa sale - naveo je Savić.

Kroz scenu Teatra na Brdu, podsetio je Savić, prošlo je preko 30 najeminentnijih glumaca, reditelja i dramaturga.

- Energiju našem Teatru su takođe davali i mnogi mladi stvaraoci koje smo angažovali i na taj način ih afirmisali u umetničkom svetu. Dali smo priliku studentima da rade kao razvodnici, scenografima i kostimografima da sarađuju sa nama. I svi smo davali svoj maksimum - poručio je on.

Savić je naveo i da će ekipa Teatra na Brdu blagovremeno obavestiti javnost o svojim daljim aktivnostima.

- Do sledećeg viđenja, želimo vam svako dobro. Vaš Teatar na Brdu - poručio je Savić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati