Beograd

Direktno.rs

24. 11. 2022. 12:13 1

Da li je i spomenik Karađorđu za Šapića bezvredan? (FOTO)

Spomenik Đorđu Petroviću - Karađorđu, bronzana skulptura visoka 3,2 metara koja se nalazi na platou ispred Hrama Svetog Save, obrasla je u travi, bez osvetljenja, sa oštećenim kamenim pločama ispod postamenta. Iako je proglašen za spomenik kulture Srbije gradska vlast ne preduzima ništa na zaštiti i očuvanju - navodi se u saopštenju DS Vračar koje prenosimo u celosti.

Zaokupljeni svojim grandioznim projektima i monumentalnim građevinama koje su unosnije i za lično bogaćenje pogodnije, ne iskazuju brigu za ono što nesporno jeste i biće vrednost.

Arogancija i neznanje koje gradonačelnik Aleksandar Šapić ispoljava svakodnevno prema spomenicima kulture, istorijskom nasleđu i tekovinama generacija umetnika i stvaralaca nije samo rezervisana za poslanike javne reči i polemiku sa neistomišljenicima, već to postaje i jedino obeležje njegove vladavine. Dok traju sporenja oko sudbine Starog mosta, Aleksandar Šapić pokušava još jednom da pažnju usmeri na periferna pitanja i osnaži podršku samo onih koji bagerom i brišu i pišu i pokaže nejakost razdrobljene stručne, umetničke i kritičke javnosti.

Demokratska stranka Vračara spremna je da se bori i zaštiti sve prestoničke spomenike koji imaju nesumnjivi značaj i svedoče o slobodarskom duhu, tradiciji i heroizmu. Nedopustivo i nedolično je da gradonačelnik Šapić među brojnim gradskim službama koje je formirao nema kadar koji neće uglačavati megalomaniju i mitomaniju, već se starati o prvorazredno vrednom spomeniku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati