Beograd

Direktno.rs

18. 11. 2022. 13:44 3

SSP: Šta se sve dešavalo za 9 godina vlasti SNS u Beogradu

Danas je tačno devet godina od kada je na nepostojeću funkciju sekretara privremenog organa došao Goran Vesić koji je u tom trenutku bio i direktor of shore kompanije ICP. Bio je to početak katastrofalne politike koja je iz godine u godinu Beograđanima donosila samo probleme - izjavila je Mila Popović predsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd.

Stranka slobode i pravde održala je danas konferenciju za medije na kojoj su podsetili na sve što se dešavalo u proteklih devet godina od kada je na vlasti u Beogradu SNS.

Potpredsednica GrO i odbornica u Skupštini grada Ana Gođevac je podsetila da je 2014. godine ovaj režim počeo da govori o metrou i da umesto da se danas vozimo prvom linijom metroa za koju su glasali i opozicija i vlast još 2011. godine, mi danas od metroa imamo samo preduzeće koje prodaje karte za nepostojeći metro. Osim toga, Gođevac je podsetila da je 2015. godine potpisan verovatno najštetniji ugovor u istoriji Beograda, ugovor za Beograd na vodi, kada je grad poklonio najvrednije zemljište od preko 2 milijarde evra, a mi ni danas ne znamo zašta.

Predsednik Izvršnog odbora GrO SSP Beograd i odbornik SSP Marko Dimić je naglasio da je u noći između 24. i 25 aprila 2016. godine suspendovan pravni poredak Srbije, kada su neovlašćena lica srušila čitav jedan kvart u Beogradu, a policija i komunalna policija ostali nemi na molbe građana za pomoć. Za to delo do danas je odgovarao samo Goran Stamenković, šef smene u beogradskoj policiji, koji je kasnije priznao da su ga ucenjivali kako bi rekao da je sve to njegova greška. 2017. godine kako je naveo Dimić, u zvanične dokumente Beograda ušla je fraza "da treba naduvati operativne troškove", te su naduvani troškovi spalionice u Vinči, fontane na Slaviji i novogodišnje jelke.

Mila Popović je još podsetila da je 2018. godina ostala upamćena kao godina u kojoj se preko 400 dana rekonstruisao Trg republike i kao godina u kojoj smo i konačno ostali bez Glavne železničke stanice. Za 2019. Popović je naglasila da je prodat Poljoprivredni kombinat Beograd - PKB, a Goran Vesić koji je tada odlučivao o svemu je krenuo sa uništavanjem kulturno-istorijskog nasleđa i sečom stabala za besmisleni projekat gondole na Kalemegdanu. Osim toga, građani su bili zarobljeni zbog rekonstrukcije 4 bulevara koja je trajala više od 800 dana.

Za 2020. godinu, potpredsednica GrO SSP Beograd i odbornica SSP Tijana Šerbula je naglasila da će ceo svet ovu godinu upamtiti po pandemiji i lokdaunima u kojima su naše penzionere mlatretirali tako što su im govorili da mogu da idu u prodavnice u pet ujutru, dok su ljudi bliski SNS-u nesmetano šetali gradom, pravili bakljade i vređali neistomišljenike. Te godine, kako je istakla Šerbula, Beograd je ostao bez svojih simbola, Beograđanke i Sava Centra. Šerbula je rekla da će ova godina ostati upamćena i po požaru u Vinči koji nisu mogli da ugase za 17 dana i po činjenici da je Beograd definitivno postao jedan od najzagađenijih gradova na svetu. Te godine, prvi put su nabavljeni autobusi na gas, samo što nemamo gas, pa su ti autobusi parkirani na livadi, dodala je Šerbula.

- Počeli smo sa Vesićem, završavamo sa Šapićem, to vam je isti novčić sa dva različita lica. U Beogradu biti dobar komšija ima neki značaj. Ni Vesić ni Šapić ne bi nikada mogli da se svrstaju u kategoriju dobar komšija, a u Beogradu kada niste dobar komšija, ne možete da vodite ni stambenu ni mesnu zajednicu, ne možete da vodite ništa, a kamoli da budete gradonačelnik. Šapić posebno ne može da bude gradonačelnik, jer je uhvaćen u kršenju zakona. Zato smo zajedno sa ostalim kolegama iz opozcije tražili njegovu smenu. Krajnje rešenje je ipak samo jedno - izbori na kojem će se dokazati da više Beograđana želi da ovim gradom upravljaju dobre komšije koje znaju šta rade, a ne razni Vesići i Šapići - zaključila je Mila Popović predsednica Gradskog odbora SSP Beograd i šefica odborničke grupe "Ujedinjeni - SSP, PSG, Preokret, Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati