Beograd

Direktno.rs

28. 09. 2022. 21:16 3

Popović: Šapić konstantno priča o haosu koji je neko napravio

Današnji budžet grada Beograda je 1,25 milijarde evra, što je duplo veći iznos nego što je bio pre deset godina, a ne vidimo da je bilo šta urađeno što zaista ide u korist Beograđana - rekla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i šefica Odborničke grupe "Ujedinjeni" (SSP,PSG, PREOKRET, SLOGA), gostujući u emisiji Iza vesti na televiziji N1, i dodala:

- Objašnjenje za ovo je da novac ide u korupciju, nečije džepove i u besmislene projekte poput gondole, jarbola, pametne rasvete. Za ovu razliku koja postoji u današnjem budžetu u odnosu na pre deset godina, mogu se izgraditi i škola u Mirijevu i gimnazija u Batajnici.

Besmislena stavka u budžetu je i osnivanje dva nova gradska preduzeća - za parkove i za naplatu karata. Odbornici grupe Ujedinjeni neće glasati za ovaj predlog, jer smatramo da Grad Beograd može da preuzme naplatu karata u gradskom prevozu, a o parkovima može da brine JKP "Zelenilo" kao i do sada. Takođe, ovim budžetom su predviđeni projekti koji se samo "sele" iz godine u godinu i koji nikada nisu realizovani. Beograd već sedam godina nema glavnu železničku i autobusku stanicu."- Gradonačelnik konstantno priča o haosu koji je neko napravio i kako će on da uvede red. Pitamo ga kako? Osnivanjem nepotrebnih preduzeća, pregrupisavanjem postojećih i plavim ili belim prslucima? Tako se red ne uvodi. Uostalom, neko mora da podesti gradonačelnika Šapića da je i on kao potpredesdnik Glavnog odbora SNS deo te stranke od koje uporno u svojim nastupima pravi otklon, istovremeno okrivljujući za gradske probleme ili građane ili medije koji postavljaju pitanja.

Kompletna današnja priča o gradskom budžetu deluje kao pokušaj kampanje gradonačelnika da politički preživi izbore u martu i mi u SSP se pripremamo za te izbore. Ono što opozicija do tada može da uradi jeste da kroz dobru saradnju predlaže amandmane i ukazuje na manjkavosti rada trenutne gradske vlasti, ne obazirući se na unutarstanačke sukobe u SNS-u između sadašnjih i bivših gradskih moćnika, jer Beograđani ne zaslužuju da pored toga što su taoci SNS gradske vlasti već devet godina, budu i taoci njihovih sukoba - rekla je Popović.Osvrnula se i na današnje proteste ispred Informera, komentarišući: "Strašno je da se takve stvari objavljuju, žrtve se omalovažavaju, dovode u težak položaj. Nisam mogla da odem na taj protest sa sednice Skupštine Grada, postavlja se pitanje šta se dešava sa tim čovekom kada on izađe iz zatvora, da li postoji monitoring, da li država ima sistem resocijalizacije. Od početka godine su ubijene 22 žene, to su strašne stvari - kazala je Popović na televiziji N1 i dodala da se, iako postoji Savet za rodnu ravnopravnost na nivou Republike, gde su žene iz svih političkih stranaka, očigledno suštinski po pitanju tolerancije i oslidarnosti ništa ne menja."

Zaključila je da Stranka slobode i pravde u Beogradu ima saradnju i konsultacije sa svim opozicionim strankama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati