Beograd

Direktno.rs

25. 09. 2022. 16:34 7

"Savski nasip oštećen, njegovo pucanje ugrožava 100.000 ljudi"

"Savski nasip je oštećen i njegovo pucanje ugrožava preko 100.000 građana Novog Beograda. Postavljamo pitanje zašto gradonačelnik i gradska vlast to ignorišu. Da li je izjavom gradonačelnika da je Savski nasip bezbedan, prećutno data dozvola da svaki građanin sutra može da ogradi žicom zemljište koje nije njegovo, da izgradi nelegalnu vikendicu, da zabrani ljudima prilaz reci, dok se ispod temelja tih istih vikendica uništavaju cevi kojima voda ide do reni bunara odakle građani posle dobijaju pijaću vodu?", izjavio je na današnjem protestu "Spas Savskog nasipa", Igor Radošević, predsednik Odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ignoriše se godinama i činjenica da je Tomislav Nikolić ovde izgradio nelegalne vikendice, čime je i sam doprineo obesmišljavanju namene ovog nasipa koji treba da štiti građane od poplava. Zato Stranka slobode i pravde smatra da, kao prva nelegalna vikendica koja treba biti uklonjena za primer, jeste upravo vikendica bivšeg predsednika Republike Srbije - Tomislava Nikolića, koji je prekršio zakon izgradivši čak dve nelegalne vikendice na mestu gde gradnja nije dozvoljena.

Ako nadležni ne budu sankcionisali divlju gradnju na Savskom nasipu kojoj pribegavaju ljudi iz vlasti i državni funkcioneri, šta će sprečiti bilo koga drugog da u roku od godinu dana podigne na nasipu novih 300-400 divljih vikendica i time dodatno ugrozi njegovu bezbednost?

Stranka slobode i pravde smatra da je neophodno da se hitno pristupi ojačavanju Savskog nasipa i da se poprave sva oštećenja kako bi se sprečila potencijalna ekološka katastrofa koju bi pucanje nasipa izazvalo, a koja bi se merila u milijardama evra i sa ko zna koliko ljudskih života", zaključio je Igor Radošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati