Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

22. 08. 2022. 13:25 1

Beogradu još 45 miliona iz državnog budžeta

Beograd će iz republičkog budžeta dobiti 45,6 miliona dinara (388 hiljade evra) pomoći. Novac će biti obezbeđen iz tekuće budžetske rezerve.

Novac se odobrava Ministarstvu finansija, a na ime nenamenskog trasfera Beogradu za izvršavanje obaveza budžeta usled smanjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti, navodi se u rešenju Vlade, a prenosi Nova ekonomija.

Država, sada već redovno, izdvaja novac iz tekuće budžetske rezerve kako bi "spasila likvidnost" glavnog grada ili mu pomogla u izvršavanju budžeta.

Istovremeno, gradski čelnici se hvale da je budžet Beograda nikada veći, a prošle godine Beograd je i donirao dva miliona evra crnogorskoj opštini Nikšić.

Bivši zamenik gradonačelnika Goran Vesić je, nakon usvajanja gradskog budžeta za 2022. godinu, rekao da će ovogodišnji budžet biti za sedam odsto veći nego prethodni, i to bez povećanja poreza na imovinu. Prema njegovim rečima budžet za 2022. godinu je veći jer je povećana privredna aktivnost.

Kada su u pitanju državni transferi, Beograd je prošle godine dobio ubedljivo najviše novca od svih gradova u Srbiji. Naime, Grad Beograd je u toku 2021. godine dobio ukupno 3,3 milijarde dinara (28 miliona erva) od Ministarstva finansija. Najviše novca, 3,2 milijarde dinara, Beogradu je dodeljeno iz tekuće budžetske rezerve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati