Srbija

Direktno.rs

13. 04. 2024. 09:48 3

Jankulović (SSP): Zašto krijete budžet za sport grada Pančeva?

Koliko klubova je registrovano na teritoriji grada Pančeva i koji klubovi i koliko para iz gradskog budžeta su isti dobili? Kao pokrajinski poslanik pitao sam Grad ta dva pitanja, a umesto jednostavnog odgovora koji bi građanima trebalo da bude dostupan na dva klika, za Gradsku upravu pitanje je bilo težine ispita iz Rimskog prava, rekao je pokrajinski poslanika SSP-a Bojan Jankulović, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Dobio sam i odgovor: “Zbog povećanog obima posla nismo u mogućnosti da Vam damo informaciju”.

Takav odgovor je posledica dve stvari.

Prva je ta da su, čitava gradska uprava i direktori javnih preduzeća u Pančevu, u kampanji od vrata do vrata u Beogradu. Pa su zaista prezauzeti objašnjavajući Beograđanima kako žive.

Druga je da su kroz budžet za sport duboko zavukli ruke u džepove građana kroz finansiranje klubova bliskih vlasti, pa traženu informaciju kriju kao zmija noge.

Ako ste toliko vredni i ažurni u svom poslu, kako je moguće da ta informacija ne stoji na sjatu gradske uprave, valjda imate kadrove koji su mogli da naprave najosnovniju tabelu sa traženim podacima? Ili je po običaju za angažovanje bila dovoljna SNS članska karta?

Građani imaju pravo na informaciju kako se i gde troši njihov novac i to im mora biti dostupno u svakom trenutku. Ako niste u stanju da to isporučite, možda je vreme da "budete tako vredni" u nečemu drugom i prestanete da se bahatite i bogatite na račun Pančevaca, što će se na sledećim slobodnim izborima u skladu sa preporukama ODIHR-a i dogoditi", dodaje na kraju Bojan Jankulović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati