Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs

04. 08. 2022. 16:25 3

Da li širenje Beograda na vodi znači rušenje Sajma?

"Ako je Beograd na vodi proglašen projektom od posebnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd i, ako je za njega donet poseban lex specijalis zakon, onda je potpuno logično da je od istog značaja da javnost bude upoznata sa poslovanjem ove kompanije, a ne da o tome slušamo od predsednika Srbije, iako je tamo redovan gost i revnosno prati i nadgleda izgradnju ovog većinski stranog projekta", naveo je u saopštenju Borislav Borović, predsednik Odbora za privredu i finansije Narodne stranke.

- Zato Narodna stranka poziva Državnu revizorsku instituciju da izvrši, u okviru svoje nadležnosti, reviziju poslovanja ove kompanije kao i svih kompanija povezanih sa izgradnjom ovog projekta, navodi Borović.

On u saopštenju navodi da ovi podaci moraju biti javno saopšteni a ne da to bude stvar istraživačke, gotovo ilegalne detektivske delatnosti medija ili opozicionih stranaka.

- Umesto najavljivanih 3-4 milijarde evra profita, saznajemo da ova kompanija posle osam godina rada zapravo posluje sa gubitkom, uprkos tome što je republika, kao i grad, uložila najmanje oko 2 milijarde evra kroz vrednost zemljišta, izgradnju infrastrukture i troškova eksproprijacije. Takođe je važno da javnost sazna, da li je ova kompanija u poreskoj jurisdikciji Srbije ili ofšor zone u UAE?

Beograd na vodi je nedavno postao i vlasnik zemljišta preko puta Ade Ciganlije kao jedini ponuđač na javnom nadmetanju, iako je tom trenutku kompanija bila dužna Gradu Beogradu 100 miliona evra. Narodna stranka poziva Vladu Srbije da javno saopšti, da li će širenje Beograda na vodi značiti rušenje Beogradskog Sajma i uključivanje Hipodroma u taj projekat. Ili je to deo projekta Nacionalni stadion koji predviđa istu sudbinu Beogradskog Sajma, zapitao je Borović na kraju saopštenja. 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]
Anketa

Hoće li vlast ispuniti zahteve poljoprivrednicima?

Rezultati

Video dana

Terminator