Beograd

Direktno.rs

04. 08. 2022. 16:25 3

Da li širenje Beograda na vodi znači rušenje Sajma?

"Ako je Beograd na vodi proglašen projektom od posebnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd i, ako je za njega donet poseban lex specijalis zakon, onda je potpuno logično da je od istog značaja da javnost bude upoznata sa poslovanjem ove kompanije, a ne da o tome slušamo od predsednika Srbije, iako je tamo redovan gost i revnosno prati i nadgleda izgradnju ovog većinski stranog projekta", naveo je u saopštenju Borislav Borović, predsednik Odbora za privredu i finansije Narodne stranke.

- Zato Narodna stranka poziva Državnu revizorsku instituciju da izvrši, u okviru svoje nadležnosti, reviziju poslovanja ove kompanije kao i svih kompanija povezanih sa izgradnjom ovog projekta, navodi Borović.

On u saopštenju navodi da ovi podaci moraju biti javno saopšteni a ne da to bude stvar istraživačke, gotovo ilegalne detektivske delatnosti medija ili opozicionih stranaka.

- Umesto najavljivanih 3-4 milijarde evra profita, saznajemo da ova kompanija posle osam godina rada zapravo posluje sa gubitkom, uprkos tome što je republika, kao i grad, uložila najmanje oko 2 milijarde evra kroz vrednost zemljišta, izgradnju infrastrukture i troškova eksproprijacije. Takođe je važno da javnost sazna, da li je ova kompanija u poreskoj jurisdikciji Srbije ili ofšor zone u UAE?

Beograd na vodi je nedavno postao i vlasnik zemljišta preko puta Ade Ciganlije kao jedini ponuđač na javnom nadmetanju, iako je tom trenutku kompanija bila dužna Gradu Beogradu 100 miliona evra. Narodna stranka poziva Vladu Srbije da javno saopšti, da li će širenje Beograda na vodi značiti rušenje Beogradskog Sajma i uključivanje Hipodroma u taj projekat. Ili je to deo projekta Nacionalni stadion koji predviđa istu sudbinu Beogradskog Sajma, zapitao je Borović na kraju saopštenja. 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati