Beograd

02. 08. 2022. 11:06 3

SSP: Gradska vlast prodaje našu budućnost

Al Dahra ispumpavanjem vode iz kanala na nivo ispod biološkog minimuma u naselju Dunavac izaziva ekološku katastrofu uz prećutnu saglasnost JKP Srbijavode - piše u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd.

Dalje se navodi:

Nakon što je ovaj režim Al Dahri prodao PKB po ceni koja je 100 miliona evra ispod realne odnosno tržišne cene, sada prodaju i našu budućnost tako što dopuštaju uništavanje životne sredine.

Zahtevamo od aktulne vlasti da odmah reaguje i zaustavi dalje uništavanje kanala i tako zaštiti beogradsko ekološko dobro. Pored toga, SSP trazi da odgovorna lica u Al Dahri kao i u JKP "Srbijavode" odgovaraju za oštećenje životne sredine odnosno nepreduzimanje mera za njenu zaštitu. Sve sem ovakve hitne reakcije predstavljaće novi dokaz da je kompanija Al Dahra iznad zakona naše zemlje - stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd.

Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]

Hoće li vlast ispuniti zahteve poljoprivrednicima?

Terminator