Beograd

Direktno.rs

30. 07. 2022. 22:33 5

Kiša opet iznenadila gradske službe

Nije prošlo ni mesec dana od potopa, a Beograd je ponovo do guše u vodi. Beograđanima nimalo nije pomoglo to što je naloženo da se "pročiste gajgeri, rigole i velike šahte, da se provere sve crpne stanice i nabave agregati kako ne bismo ponovo bili u istoj situaciji". I posle ovog pljuska bulevarima je lakše voziti se gondolama i kajacima nego automobilima - piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Beograd koje prenosimo u celosti.

Ironija je da je gradska uprava u akcionim planovima prepoznala problem i potrebu hitnog rešavanja pitanja sistema za odvodnjavanje, ali po tome ništa nije postupila. Doneta su dva akcione plana i to za održive izvore energije i klimu i zeleni grad. Ovim dokumentima je poplava utvrđena kao jedan od najvećih rizika za funkcionisanje grada zbog lošeg sistema za odvodnjavanje, ali su ovi dokumenti ostali mrtva slova na papiru.

 Poplave u Beogradu su, međutim, samo simptom nečeg važnijeg. Ova gradska vlast predstavlja kontinuitet politike nesposobnosti i nekompetentnosti za upravljanje velikim gradom kao što je Beograd, ma koliko se novi tim trudio da nas ubedi u suprotno. Rešavanje pitanja odvoda kišnice je mnogo kompleksnije od pristupa "pred kamerama sjajno" a kada se isključe "neka se snađe ko kako može".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati