Beograd

Direktno.rs

02. 07. 2022. 14:38 24

Cvijo Babić - još jedan demokrata preletač

Aleksandar Šapić je imenovao svoje pomoćnike. Najkraće rečeno: kakav gradonačelnik - takvi pomoćnici.

Javnost se najviše uznemirila znog postavljenja Miroslava Čučkovića na mesto Gorana Vesića. Čučković, nekad kadar G17 Plus i kao takav jedan od dva člana gradskog veća koje je dala Dinkićeva stranka, 2015. sa pozicije predsednika opštine Obrenovac, usred katastrofalnih poplava, preleće u SNS.

Pričalo se tada po Obrenovcu da mu je data nepristojna ponuda - ili u SNS ili krivična prijava zbog nepravovremenog reagovanja u vanrednoj situaciji, što je dovelo do desetine stradalih. Koliko je priča tačna, teško je reći, posebno što je odgovornost bila na gradskim, a ne opštinskim čelnicima. Bilo kako bilo, od velikog kritičara Vučića i SNS-a Čučković je postao jedna od najubojitijih pesnica.

Aleksandar Savić dolazi na mesto pomoćnika niotkuda, jer je još pre nekoliko godina smenjen sa pozicije predsednika opštine Voždovac. Pre dolaska na tu funkciju radio je kao konobar u jednom od voždovačkih restorana.

Treći pomoćnik je Cvijo Babić, direktor Beogradskog vodovoda, do 2014. godine i dolaska SNS-a na vlast. Ono što je posebno zanimljivo je da je Babić sve ovo vreme do pre mesec-dva dana bio član Demokratske stranke i član rukovodstva stranke na opštini Rakovica.

Iako se u medijima pojavila informacija da je Babić napustio DS prošle godine, Direktno.rs je došao u posed fotografija koje pokazuju suprotno. Fotografije su napravljene u januaru i februaru ove godine u prostorijama Demokratske stranke u Rakovici. Babić je bio aktivan i prilikom sakupljanja potpisa za gradsku listu na kojoj je bila njegova dojučerašnja stranka.

Sve u svemu, uz dosadašnjeg gradskog arhitektu koji ostaje na toj funkciji, ekipa koju je okupio Šapić teško da bilo kome može ulivati poverenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati