Beograd

Direktno.rs

25. 06. 2022. 17:35 2

Agonija zbog rekonstrukcije OŠ "Mitraljeta" se nastavlja

Agonija dece, roditelja i zaposlenih u OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" se nastavlja. Umesto da je rekonstrukcija škole urađena u vreme letnjeg raspusta ugovoren je rok od čak 365 dana. Godinu dana deca od I do IV razreda idu u okolne škole. Da stvar bude gora učenici od V do VIII razreda nastavu pohađaju u školi "Ilija Birčanin" u Zemun Polju i to samo u popodnevnoj smeni. Roditelji ih maltene ne viđaju tokom radne nedelje jer deca stižu oko 20 časova uveče i nemaju vreme za boravak sa porodicom, ne mogu da idu na sport i potpuno im je promenjen život - navodi se u izjavi Tijane Šerbule, potpredsednice GrO Beograd Stranke slobode i pravde koju prenosimo u celosti.

Sada kada rok ističe gradska vlast raskida ugovor sa izvodačem i obećava da će novi izvodač početi sa radom u avgustu i da će mu za završetak radova biti potrebno još šest meseci?! To znači da su gradski čelnici još u februaru znali da škola neće biti gotova do 1.septembra, ali su o tome ćutali. Znači još sigurno 6 meseci maltretiranje dece.Kako se sada loše vodi grad pokazuje činjenica da je pre 10 godina cela škola "Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi završena za 100 dana. Da to nije bio izuzetak već pravilo pokazuje i činjenica da je rekonstrukcija matematičke gimnazije, sa dogradnjom sprata i fiskulturnom salom urađena u istom roku i to po ceni od 98 miliona dinara.

Odgovorna vlast bi projekat rekonstrukcije škole stavila kao prioritet, proveravala izvršenje radova i odmah alarmirala sve nadležne o nastanku problema. Rešenje je da se što pre uvede novi izvođač koji će da organizuje rad u tri smene i da završi rekonstrukciju. Nažalost, ovakve stvari i kašnjenja će se dešavati dok god je ova vlast na čelu Beograda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati