Beograd

[ Izvor: N1 ]

12. 12. 2021. 18:25 1

Doktor DZ u Zemunu prekinuo štrajk glađu

Doktor Doma zdravlja u Zemunu Željko Ranilović koji je štrajkovao glađu 13 dana i sve vreme spavao u kolima ispred Doma zdravlja zbog, kako je naveo, višegodišnjeg mobinga v.d. direktorke Aleksandre Cvetković, obustavio je štrajk glađu. Za N1 je naveo da mu je 13. dana štrajka pozlilo nakon čega je bio hospitalizovan 10 dana, pa je, kako tvrdi, morao da prekine štrajk.

- Nakon 13 dana štrajka glađu, zbog višegodišnjeg mobinga i diskriminacije, kao i nezakonitog pristupa informacijama o ličnosti, nelegalnom konkursu za specijalizaciju na kojem sam grubo oštećen, a koji je potom pravnim putem poništen, neisplaćenih 20 meseci kovid dodataka, nepoštovanja odluka Vlade Republike Srbije koje prema meni i drugim kolegama sprovodi v.d. direktora Aleksandra Cvetković, 1. decembra mi je pozlilo, posle popodnevne smene. Hitno sam smešten u KBC Zemun. Zbog zdravstvenog stanja opasnog po život, morao sam da obustavim štrajk - objasnio je Ranilović za N1.

Dodao je da ga je u međuvremenu posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kome se, kako kaže, zahvaljuje na iskazanoj brizi za njegovo zdravlje, i zainteresovanosti za rešavanje problema.

- Kao gest dobre volje, rešio sam da imam vere u uveravanja, i obustavim štrajk. Borbu ćemo nastaviti svim raspoloživim zakonskim sredstvima, do konačne pobede - poručio je Ranilović.

Trinaest dana štrajka glađu Raniloviću su se pridružile i kolege koje su obustavile rad kako bi ga podržale u štrajku. Tada su za medije rekli da će upotrebiti sve zakonske načine kako bi stali na put svim problemimasa kojima se susreću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati