Beograd

Direktno.rs

11. 11. 2021. 15:44 5

Šta kažu kladionice: Kolika će biti izlaznost u opštinama u Beogradu?

Srbija će ponovo na glasanje 3. aprila, za kada su zakazani predsednički, parlamentarni i beogradski izbori. Srpska napredna stranka najviše strahuje od izbora u glavnom gradu, budući da su brojna istraživanja pokazala da Beograđani više naprednjacima ne veruju, pa je tako Demostat naveo da je u prestonici za opoziciju 55 odsto građana, a za vlast 45 procenata birača. A pošto se izbori bliže, to je idealna prilika za kladionice da izađu sa brojnim igrama.

Jedna od najinteresantnijih vezana je svakako za izlaznost po opštinama u Beogradu. A što ona bude bila veća, jasno je da će i vlast biti u velikom problemu. Stoga su kladionice izašle sa procenama, pa su postavljene granice za izlaznost.

Tako je procena da će najmanja izlaznost biti na opštini Palilula, gde je kao granica postavljeno 47,6 odsto, pa igrači na sreću mogu da tipuju da li će veći ili manji broj građana od ponuđenog procenta izaći na beogradske izbore.

Nešto veća granica je data za Barajevo i Grocku (po 47,7 odsto), a ispod 50 odsto je postavljena granica za opštine Zvezdara, Zemun i Stari grad.

Kladionice smatraju da će najveća izlaznost biti u opštini Lazarevac, gde je granica od 58,4 odsto, dok je tek nešto manja prognoza za Novi Beograd - 55,3 odsto.

Ostaje da se vidi hoće li ove prognoze kladionica na nešto manje od pet meseci pre izbora biti tačne, odnosno koliko će izlaznost na ovim izborima odskakati.

Da podsetimo, prema podacima Crte, izlaznost ne beogradskim izborima 2018. godine bila je 50,8 odsto. Jedno je sigurno, ako izlaznost sada bude bila veća, jasno je da će Srpska napredna stranka biti u problemu, te da će u tom slučaju šanse opozicije biti znatno veće.

Prognoza kladionica za izlaznost na beogradskim izborima

Palilula - 47,6 odsto

Voždovac - 50,7

Rakovica - 50,6

Barajevo - 47,7

Novi Beograd - 55,3

Savski venac - 50,01

Zvezdara - 48,8

Zemun - 49,6

Obrenovac - 52,2

Lazarevac - 58,4

Čukarica - 53,7

Sopot - 51,4

Mladenovac - 52,2

Stari grad - 49,5

Grocka - 47,7

Surčin - 52,3

Vračar - 52,5

(*igrači na sreću mogu da prognoziraju da li će na izbore u ovim beogradskim opštinama izaći manji ili veći broj glasača od ponuđenog)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati