Beograd

[ Izvor: Mediji ]

08. 11. 2021. 11:13 24

"Zbog metroa kupovaćemo vodu!" Protest ispred Skupštine

Ispred zgrade Skupštine grada Beograda, gde se održava sednica na kojoj se razmatra Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema, više opozicionih političkih stranka održalo je konferenciju za novinare na kojoj su iskazali nezadovoljstvo planiranom trasom beogradskog metroa.

Na konferenciji su govorili predstavnici Stranke slobode i pravde, Narodne Stranke, pokreta Dveri i udruženja građana “Bitka za Košutnjak”.

Oni su svi saglasni u oceni da je trasa metroa koja se danas razmatra pogrešna, dok su pojedini aktivisti nosili banere na kojima su bile prikazane linije beogradskog metroa po projektu iz 2012. godine, koji vide kao ispravno rešenje.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović istakla je da će „naprednjački“ metro „povezivati livade“ umesto najgušće naseljenih delova grada, kako je ranije bilo predviđeno, i da se iz povučene linije vidi namera da se stambeno poslovni prostori grade na Ada huji i Makiškom polju.

- Predviđeno je da se linije metroa ukrštaju kod Beograda na vodi. Plan metroa, kakav je pred odbornicima, ne povezuje glavnu želeničku ni autobusku stanicu - naglasila je Popović.

Ona je istakla i da je ranijim planom bilo predviđeno da izgradnja metroa košta nešto više od dve milijarde evra, a sada je to tri puta više, što će pasti na teret građana iz cele Srbije.

- Tražimo da se povuče plan detaljne regula šisnkih sistem i naravno da sam protiv izgradnje u naselju Cerak vinogradi. Evropski gradovi su plaćali od 40 do 60 miliona evra po kilometru, a cena Vesićevog metroa je 6 milijardi, što je 150 miliona evra po kilometru ili tri puta više - rekla je Radmila Vasić, član predsedništva Dveri i dodala:

- Ovo je najskuplji i najluksuzniji metro koji je pritom pogrešan, sa pogrešnim trasama.

Predstavnici stranaka istakli su da je zbog izgradnje metroa u opasnosti i vodoizvorište “Makiš”.

- Ukoliko se to desi kupovaćemo vodu - naglasili su.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati