Beograd

[ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2021. 22:36 8

Protest protiv kovid propusnica ispred Skupštine i RTS-a

I večeras se ispred Skupštine Srbije okupilo oko pedesetak građana koji protestuju nakon uvođenja kovid propusnica, čije je primenjivanje počelo u subotu od 22 sata, a kažnjavanje od sinoć. Oni traže ostavke članova Kriznog štaba i ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji se, kako kažu, samoprozvao da je odgovoran.

Oni se trenutno nalaze na raskrsici Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra. Policija je obustavila saobraćaj u tom delu i ispred skupštine. Nekoliko njih nosi megafone.

Inače, oni su sinoć nakon protesta ispred Narodne skupštine, otišli do zgrade u kojoj živi član Kriznog štaba Predrag Kon gde su uzvikivali uvrede na njegov račun.

Okupljeni građani su se uputili ka Radio televiziji Srbije, gde su ostavili pismo za Zagorku Dolovac. Novinarka Jasmina Stojanović je zbog načina izveštavanja medija o koronavirusu pocepala svoju novinarsku legitimaciju.

Oni su poslali poruku ministru Zlatiboru Lončaru i dali mu rok od 24 sata da odredi lokaciji gde će se sresti s njima ili sutra uveče dolaze ispred njegove kuće.

Kako se vidi na snimcima koji kruže društvenim mrežama, protest protiv kovid propusnica organizovali su i građani Obrenovca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati