Beograd

Direktno.rs

19. 10. 2021. 16:20 9

"Vesiću, dug Beograda je 1,42 milijarde evra!"

Gospodine Vesiću, dug Beograda nije 281 milion evra, već 281 milion plus 1,140 milijardi koliko se grad obavezao da plaća za spalionicu otpada u narednih 30 godina. Dakle Beograd je zadužen 281 milion plus 1.140 miliona evra. Ukupno čak 1,42 milijarde evra! - kaže Mila Popović, predsednica GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

- Nije tačno ni da je dug Beograda 2013. bio 1,2 milijarde evra, pošto je Uprava za javni dug zvaničnim dopisom od 23. septembra 2013. godine potvrdila da dug Grada Beograda na dan 31. avgust 2013. iznosi 398,7 miliona evra - navodi Popović u saopštenju.
 
- Ministar finansija Vujović i predsednik Fiskalnog saveta profesor Pavle Petrović su takođe potvrdili da je na kraju 2013. godine dug Beograda bio oko 400 miliona evra i da već godinama obmanjujete javnost pogrešnim računicama.Osnovni dug smanjujete jer osam godina niste ništa u Beogradu napravili i zato i ne smete da objavite spisak kapitalnih projekata koje ste završili. Jer istih nema. 

Neodgovornim upravljanjem gradskim finansijama, Beograd ste toliko srozali da nema novca za gradnju nijednog ozbiljnijeg infrastrukturnog projekta, što se najbolje vidi po činjenici da Vlada svako malo uplaćuje finansijsku pomoć iz budžetske rezerve, što je ranije bilo nezamislivo. 
Nije tačno ni da 2013. nismo imali nijednog ličnog pratioca i to možete proveriti sa Gradskom upravom, preko koje su bili ugovorno angažovani, za decu osnovno školskog uzrasta na osnovu mišljenja interresorne komisije. Dodatno, 597 dece predškolskog uzrasta je bilo uključeno u redovne vaspitne grupe, gde su imali pažnju i dodatnu obrazovnu podršku stalno zaposlenih stručnjaka, a ne samo osobu koja će ih dovesti i odvesti do predškolske ustanove.
 
Posebno je neprimereno da se uopšte obraćate beogradskim penzionerima, kojima ste oduzeli 13. penziju, a sad pred izbore pokušavate da im osam nesiplaćenih penzija nadomestite jednim besplatnim izletom.
 
Beograđani na svakom koraku godinama trpe poražavajuće rezultate vaše vlasti i ne mogu da dočekaju priliku da vam vide leđa - zaključuje Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati