Beograd

Direktno.rs

17. 10. 2021. 09:13 7

Popović: Kriminalnu vlast čuva Pretorijanska garda

Da su u strahu velike oči, svedoči ponašanje Vesića, Stojčića i ostalih iz ove gradske vlasti jer su se toliko uplašili suočenja sa strukom i građanima, da su na dan javne sednice o metrou, angažovali privatno obezbeđenje Dobergard. Njihov zadatak je bio obračun sa pristojnim građanima koje su gurali i zabranjivali im ulazak u zgradu Skupštine Grada - navodi u saopštenju Mila Popović, predsednica GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

- Dobergard, Dobergard plus i Sparta Security su firme koje se bave obezbeđenjem pod kontrolom Dušana Đukića, vlasnika odgajivačnice dobermana u Ritopeku. Uspon ovih firmi počinje 2013. godine, od kada je SNS preuzela vlast u Beogradu. Samo u poslednjih pet godina utrostručili su prihode i to za 13,5 miliona evra. Za manje od godinu dana su od ove Gradske vlasti i javnih preduzeća pod njihovom kontrolom dobili 5 miliona evra. Tako su dobili poslove od GSP, Štark Arene, Javnog osvetljenja, Gradskog zelenila, Beogradske tvrđave i Gradske uprave grada Beograda. 

Po navodima u medijima, Dobergard je obezbeđivao Muzej Jugoslavije i Muzej primenjenih umetnosti kada se u njima desila krađa, a za obe krađe su osumnjičeni zaposleni ove firme. Za krađu iz Muzeja primenjenih umetnosti se tereti i grupa Veljka Belivuka. Bez obzira na ovako “dobre” preporuke, firme su dobile posao obezbeđenja Muzeja grada Beograda za preko 300.000 evra i to ove godine. 

Izgleda da ova kriminalna vlast gubi sve konce i tlo pod nogama, pa ne može da organizuje ni najobičniju Javnu sednicu bez zastrašivanja građana i političkih neistomišljenika, te angažuje Pretorijansku gardu da ih čuva i to o trošku Beograđana - kaže u saopštenju Mila Popović, predsednica GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati