Beograd

Direktno.rs

14. 09. 2021. 16:42 13

"Beograd ne želi više SNS, zato se Vučić plaši"

"Svakome ko misli svojom glavom danas je jasno da grad Beograd ne vodi gradonačelnik Zoran Radojičić, već da je naš grad prepušten kao plen za čerupanje večito gladnim kadrovima Srpske napredne stranke", izjavio je danas potpredsednik gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Filip Tatalović, i pozvao Radojičića da "kaže dosta" i podnese ostavku.

Tatalović je na predstavljanju dela političkog programa DS ocenio da je SNS u Beogradu napravila sistem koji ne zavisi od imena pojedinaca.

- On se može zvati Radovanović, Vesić, Mali ili Šapić, svejedno je. Postavljen je sistem koji je korumpiran u svojoj srži. Postavljen je tako da služi interesima kriminalizovane manjine koja treba da se okoristi na račun ogromne većine građana Beograda - rekao je Tatalović.

Naglasio je da će se DS od danas fokusirati na to da građanima objasne zašta se zalažu, a ne samo protiv čega se bore.

- Na nuđenje rešenja, formulisanje jasnih politika koje će pokazati u čemu se naše viđenje politike razlikuje od viđenja SNS, ali i drugih aktera na političkoj sceni Srbije - rekao je Tatalović.

On je u osnovnim crtama predstavio stavove DS u vezi politika obrazovanja, socijalne zaštite, poljoprivrede, bezbednosti i korupcije.

Najavio je da će se DS zalagati za mere koje će omogućiti što većem broju dece istinski pristup sistemu obrazovanja od malih nogu, zatim za potpunu reformu sektora socijalne zaštite, za to da grad Beograd da pomogne poljoprivrednicima tako što će na sebe preuzeti obavezu organizovanja otkupa poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na teritoriji grada.

- Kada je reč o borbi protiv korupcije, Grad Beograd će sve svoje nabavke na jasan i otvoren način staviti javnosti na uvid, i pobrinućemo se da se prestane sa štetnom praksom tajnih ugovora, poput onog sa kompanijom Huawei oko postavljanja 8.100 kamera - obećao je Tatalović.

- Demokratska stranka je nekada uživala veliko poverenje građana Beograda. Prokockala ga je. Danas je na nama da učinimo sve možemo kako bismo ga povratili - poručio je Tatalović i istakao da je DS svojevremeno bila vodeća politička snaga zato što je imala "ideje vredne borbe".

Potpredsednica Demokratske stranke, Tatjana Manojlović podsetila je da je "Beograd slobodarski grad, vekovima su ga razni rušili, okupirali, uništavali, ali ga nikada nisu pobedili. Beograd je grad pobednik i njega nikada ne mogu pokoriti ni ovi današnji uzurpatori sto misle da imaju pravo na Beograd i da mogu od njega da prave šta hoće".

Ona je podvukla da je Demokratska stranka spremna da se zajedno sa svojim žiteljima bori, da bude bedem besčašću i kriminalu, da se odupre nasilnicima i sačuva dostojanstvo svojih građana.

- Za Beograd se moramo boriti danas, jer Beograd zove sve nas: i Paliluce i Zvezdarce i Lazarevčane i Sopoćane i Gročane i Obrenovčane i Zemunce i Novobeograđane i Vračarce, zove sve nas u jedan front, da zajedno podignemo bedem i odbranimo čast Beograda. Zašto se Vučić toliko plaši da izgubi Beograd, pa najavljuje istovremeno i parlamentarne izbore? Ni to neće pomoći, jer Beograd je već odlučio da ih ne želi više - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati