Beograd

Milan Zarić

11. 09. 2021. 16:02 7

Anita Mančić: Vlast je prodala našu decu

"Dobar dan, Srbijo, dobar dan, Beograde, dobar dan, prirodo! Ko se to usuđuje da odlučuje o mom životu, vazduhu koji dišem, vodi koju pijem?! Ko?!", poručila je na Ekološkom ustanku Anita Mančić, naša proslavljena glumica, koja je digla glas protiv Rio Tinta i dolasku ove kompanije u Srbiju.

Naša glumica je zatim imala i poruku za Vesnu Prodanović, generalnu menadžerku "Jadar - Rio Tinto".

- Vi ste, gospođo Prodanović, rekli da se kompanija Rio Tinto uči na greškama. Recite nam čemu vas je naučila greška u rudniku gde ste zagadili vodu? Čemu vas je naučila greška u rudniku u Indoneziji, kada je ispuštena velika količina jalovine u reke? Čemu su vas naučile greške u Indoneziji, Papua Novoj Gvineji i Mongoliji? Čemu, gospođo Prodanović? - pitala se Anita Mančić, a onda i nastavila:

- Ivo Andrić je rekao da se pametan čovek uči na tuđim greškama, a budala na sopstvenim. E, pa mi, gospođo Prodanović i gospodo iz Rio Tinta, nećemo da budemo jedna od vaših grešaka. Nećemo dozvoliti da se na nama učite.

Potom je imala i poruku za vlasti u Srbiji...

- A vi, gospodo iz vlasti, mi vas pomno slušamo i pratimo, pratimo šta ćete uraditi, jer ako je vam taj posao sa Rio Tintom prihvatljiv zbog novca, nama nije! Nije, zato što će Srbija da doživi posledice, naša deca i deca naše dece neće vam oprostiti budućnost koju ste im prodali. Njima, gospodo iz vlasti, nećete pobeći. Zato sada imate mogućnost da se zapitate o svojoj neodgovornosti, priroda se budi, a ona vam neće oprostiti, od nje nećete pobeći.

Apelovala je Anita Mančić da se Beograd probudi.

- Srbija se budi. Beograde! Rodni grade! Probudi se. Vrati svojoj deci grad i detinjstvo kakvo smo mi imali. Mladosti naša, ostaj ovde i bori se za svoj život, za svoju budućnost!

I na kraju govora na protestu ispred Narodne skupštine naša glumica je imala još jednu poruku za vlast.

- Još jedna stvar... Htela bih da se obratim vlasti. Hej, vlasti, ovo se zove patriotizam, Srbi za Srbe. Ovo je Srbija! A Rio Tinto "Marš sa Drine".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati