Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Milan Zarić

11. 09. 2021. 16:02 7

Anita Mančić: Vlast je prodala našu decu

"Dobar dan, Srbijo, dobar dan, Beograde, dobar dan, prirodo! Ko se to usuđuje da odlučuje o mom životu, vazduhu koji dišem, vodi koju pijem?! Ko?!", poručila je na Ekološkom ustanku Anita Mančić, naša proslavljena glumica, koja je digla glas protiv Rio Tinta i dolasku ove kompanije u Srbiju.

Naša glumica je zatim imala i poruku za Vesnu Prodanović, generalnu menadžerku "Jadar - Rio Tinto".

- Vi ste, gospođo Prodanović, rekli da se kompanija Rio Tinto uči na greškama. Recite nam čemu vas je naučila greška u rudniku gde ste zagadili vodu? Čemu vas je naučila greška u rudniku u Indoneziji, kada je ispuštena velika količina jalovine u reke? Čemu su vas naučile greške u Indoneziji, Papua Novoj Gvineji i Mongoliji? Čemu, gospođo Prodanović? - pitala se Anita Mančić, a onda i nastavila:

- Ivo Andrić je rekao da se pametan čovek uči na tuđim greškama, a budala na sopstvenim. E, pa mi, gospođo Prodanović i gospodo iz Rio Tinta, nećemo da budemo jedna od vaših grešaka. Nećemo dozvoliti da se na nama učite.

Potom je imala i poruku za vlasti u Srbiji...

- A vi, gospodo iz vlasti, mi vas pomno slušamo i pratimo, pratimo šta ćete uraditi, jer ako je vam taj posao sa Rio Tintom prihvatljiv zbog novca, nama nije! Nije, zato što će Srbija da doživi posledice, naša deca i deca naše dece neće vam oprostiti budućnost koju ste im prodali. Njima, gospodo iz vlasti, nećete pobeći. Zato sada imate mogućnost da se zapitate o svojoj neodgovornosti, priroda se budi, a ona vam neće oprostiti, od nje nećete pobeći.

Apelovala je Anita Mančić da se Beograd probudi.

- Srbija se budi. Beograde! Rodni grade! Probudi se. Vrati svojoj deci grad i detinjstvo kakvo smo mi imali. Mladosti naša, ostaj ovde i bori se za svoj život, za svoju budućnost!

I na kraju govora na protestu ispred Narodne skupštine naša glumica je imala još jednu poruku za vlast.

- Još jedna stvar... Htela bih da se obratim vlasti. Hej, vlasti, ovo se zove patriotizam, Srbi za Srbe. Ovo je Srbija! A Rio Tinto "Marš sa Drine".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...