Beograd

[ Izvor: Pištaljka.rs ]

13. 09. 2021. 14:24 28

Beograd ponovo kupuje novogodišnju rasvetu

Uprkos tome što beogradsko javno komunalno preduzeće "Javno osvetljenje" poseduje skupu novogodišnju rasvetu, koju je na spornim tenderima kupilo od firme "Kip lajt" u proteklih nekoliko godina, to preduzeće je raspisalo novi tender za kupovinu osvetljenja, saznaje Pištaljka. "Javno osvetljenje" sada zahteva 4.200 lančanica dužine po deset metara u različitim bojama, 600 lančanica od po pet metara i ukupno 1.400 svetlećih zavesa u različitim oblicima.

 

U konkursnoj dokumentaciji i planu javnih nabavki nije navedena procenjena vrednost ove nabavke. Ipak, kada se zna da je pre četiri godine beogradski Sekretarijat za poslove odbrane vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima platio više od 20 miliona dinara za 3.200 lančanica može se naslutiti da će lančanice i ove godine koštati građane više desetina miliona dinara, piše Pištaljska.

Uslov za učešće na ovom tenderu je prihod od 45 miliona dinara u prethodne tri godine, a tražene lančanice i zavese su detaljno opisane u konkursnoj dokumentaciji i predstavljene skicom. Lančanice su zapravo gumena svetleća creva, a svetleće zavese su međusobno povezana creva u trakaste zavese.

Pištaljka godinama unazad piše o nezakonitim nabavkama ulične novogodišnje rasvete, ali lokalnim čelnicima niko ne staje na put i oni ne samo što nastavljaju sa istom praksom već se to ponašanje proširilo i na druge gradove i javna preduzeća i ponavlja se iz godine u godinu.

Glavne poslove nabavke novogodišnje rasvete i dalje dobija firma "Kip Lajt", pa je tako samo u Kruševcu od JKP "Kruševac" prošle godine zaradila 25 miliona dinara sa PDV-om. Posao su dobili svega osam dana pred Novu godinu, a na tenderu su bili jedini ponuđač. Vlasnik ove firme je Radovan Đumić.

Beogradski tenderi za novogodišnju rasvetu do sada su se završavali pobedom ove firme koja je bila i jedini učesnik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati