Beograd

[ Izvor: N1 ]

10. 09. 2021. 10:05 9

Miš skočio na vaspitačicu, pao plafon, popucali zidovi: Vrtić iz HOROR FILMA

Vrtić se bukvalno raspada, zidovi su popucali na više mesta, pao je plafon na ulazu, a miševi se šetaju i po dečjim sobama. Polovina toaleta ne radi, vodokotlići su pokvareni, pa vaspitačice WC šolje zalivaju kofama“, ispričali su za portal N1 roditelji dece koja pohađaju obdanište "Kolibri" u obrenovačkom naselju Barič.

Kažu da ih „od leta do leta već godinama lažu kako će se praviti novi vrtić“. Dosad smo ćutali, ali više nećemo da trpimo, poručuju ozlojeđeni roditelji.

„Moje dete u avgustu nije išlo u vrtić, a kada se vratilo, drugari su mu rekli da je letos vaspitačici dok je nameštala krevet skočio miš na grudi. Žena to i ne krije, uostalom to i nije moguće sakriti. Možete samo da zamislite kako su reagovala deca kada su to videla. Kada sam upitala vaspitačice da li je neko uradio nešto po tom pitanju, dobila sam odgovor ‘niko ništa‘. U međuvremenu su otkazali i neki toaleti, žene su odmah obavestile majstore, koji su, umesto da poprave vodokotliće, doneli kofu kojom sada vaspitačice zalivaju WC šolje“, kaže za N1 M. R, čiji su podaci poznati redakciji.

Naglašava da je za katastrofalno stanje u kojem se nalazi obdanište najmanje odgovorno osoblje vrtića, za koje kaže da takođe ispašta zbog višegodišnjeg nemara nadležnih. Dodaje da je vrtić „generalno čist, iako je star i u fazi raspadanja“.

„Dodatni problem predstavlja i to što su zidovi u vrtiću napravljeni od azbesta, koji je, koliko znam, odavno zabranjen kao materijal. To je čist otrov, posebno u objektu u kojem bukvalno fale delovi zidova“, očajna je ova majka.

Kako kaže, čim su u vrtiću čuli da su se za priču zainteresovali mediji, odmah su poslali majstora da „moleriše, kreči i popravlja nešto“.

„Od leta do leta već godinama nas lažu kako će se praviti novi vrtić. Dosad smo ćutali, ali ovo je sad došlo do samog kraja. Kao roditelj, ne vidim drugi izlaz već da se za pomoć obratim medijima. I ovog leta ista priča, prvo je rečeno da će se deca preseliti u Obrenovac 1. avgusta, pa su to pomerili na 1. septembar, zatim na 1. oktobar, a sad se priča da to neće biti pre novembra. Onda će doći zima, a ko će zimi da gradi novi vrtić“, ne veruje više obećanjima M. R.

Napominje da su roditelji više puta išli kod direktora ustanove žaleći se na uslove u kojima borave deca i svaki put su od njega dobijali obećanje da će biti novi vrtić. Ali to „biće“ nikako da bude, zaključuje sagovornica portala N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati