Beograd

R. Ć.

14. 08. 2021. 15:25 7

GRAĐANI SE GUŠE U DIMU "Pod ovom vlašću živimo kao u Hirošimi i Černobilju" (FOTO)

Prošlo je nedelju dana od kada se zapalila deponija u Vinči, a nesnosni smrad i dim oseća se gotovo svuda po Beogradu, naročito na Mirijevu, gde se čini da je najveća koncentracija dima. Da stvar bude još gora, dodatno zagađenje vazduha prouzrokovao je požar u kineskom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu, koji su vatrogasci gasili više od devet sati. Građani su s pravom revoltirani, jer iako je obećano da će se požar u Vinči rešiti brzo, izvesno je da će Beograđani još nekoliko dana udisati otrovan vazduh. Zato i ne čudi reakcija ljudi na Tviteru.

Naime, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je juče da su na deponiji u Vinči i dalje aktivna "pojedina žaršta", kao i da će gašenje požara trajati "još, sigurno, pet ili šest dana". Ne zna se kolika su ta pojedina žarišta, niti zašto već sedam dana gradski čelnici ne mogu da sprovedu gašenje, ali se zna da je obećano brzo rešenje, a tog rešenja nema već sedam dana.

- Vatrogasci rade dogašavanje i sami su rekli da će to trajati još pet-šest dana sigurno. Jutros je dunuo vetar prema gradu i zato su oni to osetili dim. Tako će biti dok se sama deponija ne bude ugasila - rekao je juče Vesić.
Za to vreme, građani se na društvenim mrežama javljaju iz različitih delova grada, gde se i dalje oseća nesnosan dim i smrad koji vetar nanosi iz Vinče. Na najvećem udaru su Mirijevo i drugi delovi Zvezdare, odakle ima najviše pritužbi građana koji zbog dima i dalje ne mogu da otvore prozore. Iz tog razloga ne čudi bes građana koji danima ne mogu da izađu iz svojih domova, a da ne udišu otrov koji će dolaziti sa deponije u VInči najmanje još nekoliko dana.


-  Mirijevo, dim i smrad - napisala je Svetlana, uz proloženu fotografiju "maglovitog", odnosno dimovitog Mirijeva.


- Znači, nikakvih upozorenja, ništa! Beograđani izađite na dim i provedite lep zagušljiv dan sa porodicom - bio je besan tviteraš Vuk.

- Gledajmo udisanje otrovnih dimova u Beogradu ovih dana s pozitivne strane - kad jednom krenu protesti, suzavac će za nas da prostite biti p***in dim - smatra Boja.

- Opet vazduh smrdi na čađ i dim. Živimo Hirošimu i Černobilj pod ovom vlašću, je**te bre više - napisao je Nenad.

- Komšije na Lionu i dalje u fazonu - i ovaj dim i otrov što se od noćas opet oseća će neko drugi da sredi, što bih ja. Čak su i mnogi prozori otvoreni, laganica. A bukvalno je otrov napolju, a i u stanove ušao. Gušenje, mučnina i peku oči - ističe Ana.

 - Vesić se slikao kako pije vodu iz bazena da pokaže da je čista. Nisam videla njegove slike iz Vinče ili juče iz Bloka 70. Kakvi su to smutljivci - kaže Mira.

Postavlja se pitanje kada će vlast shvatiti da građani ne traže ništa epohalno, već samo normalne uslove za život? Očito da je naprednjacima sve luksuz kada nisu u pitanju njihovi problemi, pa i vazduh koji Beograđani udišu. Za to vreme bliže se gradski izbori, pa je sve izvesnije da će Beograđani naplatiti sve poteškoće koje ima ova vlast toliko godina pruža.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati