Beograd

Direktno.rs

27. 07. 2021. 10:23 6

"Da li su Zemunci građani drugog reda?"

Centar za lokalnu samoupravu osuđuje maćehinski odnos gradske uprave prema stanovnicima Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu, koji su praktično ostali bez krova nad glavom i to krivicom gradske službe Beogradski vodovod i kanalizacija (BVK). Nakon pucanja glavne vodovodne cevi u Novogradskoj ulici u 2018. godini i ispumpavanja mulja u toku intervencije BVK te noći do kasno u ponoć, nekoliko objekata je totalno ili delimično oštećeno, navodi se u saopštenju Centra za lokalnu samoupravu.



Saopštenje prenosimo u celosti:

 Iako je angažovani sudski veštak utvrdio direktnu krivicu BKV za uništavanje privatne imovine, stanarima ovih objekata niko nije ponudio zadovoljavajuće rešenje ili kompenzaciju, niti je bilo ko iz ovog javno-komunalnog preduzeća snosio odgovornost za propust ovakvih razmera.

 

 CLS zahteva da Direkcija za građevinsko zemljište izgradi nove objekte stanarima Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu, a da se Grad obešteti od odgovornih lica u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji.

 Građani Zemuna nisu građani drugog reda i o njima Grad mora voditi računa podjednako kao i u slučaju stanovnika urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, pogotovo što se ovde radi o direktnoj krivici gradskog preduzeća.

 

 U suprotnom, CLS će podneti tužbe protiv nadležnih u gradskoj upravi, ali i pozvati građane Zemuna da, zbog ovakvog odnosa, na izborima kazne beogradsku vlast.             

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati