Beograd

Direktno.rs

21. 07. 2021. 16:41 9

"Drvoseča Vesić iskasapio Novogradsku ulicu u Zemunu"

"Kada je Tarabić u svom proročanstvu napisao da će doći dan kada će "svi Srbi moći da stanu pod jednu šljivu", verovatno je mislio na dolazak Gorana Vesića i na to da će ostati samo "jedna šljiva" jer će sve ostalo drveće poseći upravo Vesić", piše u saopštenju pokreta Jedan od pet miliona.

Sapštenje prenosimo u celosti:

"Stanovnici Novogradske ulice u Zemunu najnovija su meta glavnog beogradskog drvoseče Gorana Vesića. Zdravi drvoredi duž cele ulice naprasno su posečeni, bez bilo kakvog objašnjenja, a u sklopu rekonstrukcije ove ulice koja je nedavno započeta.

Ovo nije prvi put da Goran Vesić pod plaštom rekonstrukcije betonira zelene površine, kasapi delove Beograda, seče drveće, ubija pluća našeg grada. I to kad se svakodnevno suočavamo sa poražavajućim statistikama da smo u vrhu najzagađenijih evropskih zemalja i da svakog meseca u Srbiji od posledica aerozagađenja premine čak 1.000 ljudi, odnosno 30 ljudi svakog dana! U takvoj realnosti Vesić seče naše prirodne prečišćivače vazduha.

Pokret "1 od 5 miliona" zahteva od Gorana Vesića da objasni stanovnicima Zemuna zašto im je posekao pluća. Zahtevamo i od Aleksandra Šapića, glavnog pretendenta na Vesićevu fotelju i njegovog odnedavno stranačkog druga da se oglasi po ovom pitanju. Pošto Šapić sebe već vidi na poziciji nekoga ko upravlja prestonicom, morao bi da odgovori na to zašto dozvoljava uništavanje Beograda od strane njegovog stranačkog druga. I da li će upravo ovo biti "politika" koje će se i on držati u trci za gradonačelnika Beograda?", zaključuje se u saopštenju pokreta "1 od 5 miliona".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati